Guguluf cu fructe
Postat de: privatelaura in PrajituriPornim cuptorul. Pregatim piureul de fructe. Eu am folosit cateva caise deshidratate, jumatate fruct mango si jumatate banana. Le-am pus intr-un vas inalt de plastic si le-am blenduit cu 3...Citeste continuarea
Gris cu sos caramel
Postat de: AlinaValentina in DulciuriIngredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi. 1. Laptele se pune la fiert cu zahar dupa gustul fiecaruia si un praf de sare. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul...Citeste continuarea
Gulas - Philips Multicooker
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneSimplu de tot! Bei si o cafea intre timp, una mare! :)) Pui in vasul aparatului ceapa curatata si tocata, carnea, uleiul, ierburi aromate, sare, piper, foi de dafin, omogenizezi si conectezi...Citeste continuarea
Guguluf cu pere si ciocolata
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele...Citeste continuarea
Gem de mere imbatat cu aroma exotica
Postat de: susu in Dulceata / GemMerele curatate de coaja si seminte se taie cubulete mai mici. Asezam in oala in care le vom gati un rand de mere, stropim cu zeama de lamaie, acoperim cu zahar, iar mere, lamaie si zahar insa...Citeste continuarea
Guguluf si briose cu fructe confiate
Postat de: Valclaudia in PrajituriPrepararea compozitiei: -separam galbenusurile de albusuri. -batem albusurile cu 6 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. -galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar,...Citeste continuarea
Gugu luf
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, punem untul moale, zaharul, extractul de vanilie si mixam bine, bine. Adaugam cate un ou, mixand bine pana se incorporeaza, apoi dulceata. Adaugam faina cu praful de...Citeste continuarea
Glazura de cafea
Postat de: aliliana in DulciuriZaharul se pune pe foc la topit. Cand s-a caramelizat se pune cafeaua si se lasa pe foc pana se topeste zaharul. Daca se ridica, cafeaua, tragem cratita de pe foc si o repunem a doua oara....Citeste continuarea
Gustare rapida
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se spala, se taie pai si se prajesc in ulei incins. Carnatii se prajesc in ulei incins. Branza se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu chimenul. Ardeii se...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii cu legume...
Postat de: timea in PasteCeapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriPrima data pregatim o maia din 150 g faina, apa minerala, zaharul si drojdia si lasam 10 minute la dospit. Intre timp mixam ouale cu zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Faina ramasa o...Citeste continuarea
Granola cu nuci si iaurt grecesc
Postat de: ankyy in DulciuriIn primul rand ne ocupam de nuci. Le taiem cu cutitul, grosier, sau cum va plac voua si le punem pe hartia de copt in tava. Adaugam si semintele de floarea soarelui. Le dam la cuptorul...Citeste continuarea
Gnocchi cu carne
Postat de: ianculubita in PasteCarnea tocata amestecata cu sare ,piper, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat o punem in vasul cu ulei incins, amestecam sa nu se formeze cocoloase. Ddupa ce carnea s-a albit adaugam vinul iar...Citeste continuarea
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc
Postat de: Dya in PuiTaiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda...Citeste continuarea
Grisine cu branza
Postat de: doralinda72 in Aperitive / GarnituriBatem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min. Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam...Citeste continuarea
Ghebe cu usturoi
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriSpalam foarte bine fiecare ciupercuta in parte. Eu am procedat astfel pentru ca, asa cum spuneam in introducere, sunt foarte fragile si se sfarama imediat. In plus, printre striatii au foarte...Citeste continuarea
Gogosele
Postat de: krysty in DulciuriOuale impreuna cu un praf de sare si zaharul se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de...Citeste continuarea
Gulas cu carne de porc
Postat de: gab_s19 in PorcSe curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se pun la prajit la foc mijlociu, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand. Carnea se taie cubulete si se adauga peste ceapa calita in...Citeste continuarea
Gogoșari în sos aromat
Postat de: panacris in ConserveGogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D....Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: sufletista in ConserveGogosarii ii spalam,curatam de cotoare si seminte si ii taiem grosime de cca 1 deget, Intr-o cratita adaugam toate ingredientele fara gogosar. Punem pe foc mediu pana se topeste zaharul,cand...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: baby_ktalyna in DulciuriFaina se cerne,drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu 1 lingura de zahar,restul de zahar se amesteca cu faina,esenta de rom coaja de lamaie sau portocala,zaharul vanilat,ouale apoi...Citeste continuarea
Gem de mere,pere si gutui
Postat de: simona72 in Dulceata / GemFructele le spalati bine sub jet de apa. le curatam de coaja si cotoare, prima oara gutuile, pe care le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o oala sau cratita incapatoare, adaugam...Citeste continuarea
Gogosari aperitiv
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriBranza, salamul si maslinele taiate cubulete le punem intr-un castronel; gogosarii curatati de cotoare si seminte, umplem cu acest amestec putin indesat pana la trei sferturi, deasupra punem in...Citeste continuarea
Galuste cu prune - de post
Postat de: ianculubita in DulciuriCartofii fierti in coaja,curatati,dati prin masina de tocat carne,dupa ce s-au racit amestecam bine cu faina,1lingura zahar,facem un sul din coca,impartim in portii egale;pe fiecare o aplatizam in...Citeste continuarea
Gogosi - american donuts
Postat de: AlinaFizesan in PrajituriIn primul rand incalzim laptele, in care adaugam drojdia si lasam deoparte amestecul 20 minute. Topim untul. Cand acesta este rece, batem ouale cu zaharul, untul, coaja rasa de la lamaie si esenta...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un vas am pus drojdia, 1 lg zahar si putin lapte, am amestecat si am lasat la loc cald la dospit ( approx 40 min ). Faina am cernut-o intr-un lighean, am facut o adancitura in care am pus...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriSpalam prunele, apoi le sectionam pe jumatate si le scoatem samburele. Daca samburele se dezlipeste foarte greu de pulpa, atunci le taiati de tot in doua iar cand le puneti in galusca lipiti doua...Citeste continuarea
Gnocchi picanti cu ardei copti si...
Postat de: Sylvia in Fructe de marePreparare : intr-o tigaie neaderenta se pune un ardei rosu taiat fasii la copt cu o lingura de ulei de masline si putina sare grunjoasa de mare si se adaguga spre final ardeiul iute...Citeste continuarea
Garnitura cartofi umpluti
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii cat mai subtiri cu putinta sa nu pierdem mult din ei, i-am spalat, am taiat o particica mica de la un capat si cu un cutit cu virf am scos miezul din ei. Miezul scobit il...Citeste continuarea
Gnocchi cu carnati, rosii si fasole...
Postat de: Corina33 in Jamie OliverIntr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: AnyCostescu in DulciuriDrojdia, sare si zaharul se pun la dizolvat in apa calda. Se adauga faina putin cate putin si se framanta bine pana rezulta un aluat potrivit de moale. Se lasa la crescut pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Ghebe la borcan
Postat de: Ksenya in ConserveGhebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel...Citeste continuarea
Gogosi pufoase, un deliciu pentru...
Postat de: caroline in DulciuriCum se prepara Gogosi pufoase, un deliciu pentru intreaga familie Punem laptele sa se incalzeasca si dizolvam drojdia impreuna cu 2 lingurite de zahar. Intr-un bol punem faina.Adaugam...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un bol cerne 400 g faina. Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut. Bate ouale cu un praf de sare . Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele...Citeste continuarea
Gem de mere
Postat de: rhapsody in Dulceata / Gem1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot. 2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute. 3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia...Citeste continuarea
Gulas in varianta Italiana sau...
Postat de: Urlike_Mary993 in VitaSe pune intr-o oala antiadereta uleiul de masline,rosia taiata marunt,morcovul ras,ardeii tocati, pasta de tomate sau ketchup-ul, pana se calesc toate putin. Se toarna jumatate litru de apa si...Citeste continuarea
Ghiveci sârbesc cu pui
Postat de: danakarin in Mancaruri cu carneSpălăm și mărunțim ardeii, roșiile, curățam și tăiem ceapa peștișori, spălăm carnea, o zvântăm, tăiem pulpele de pui in doua bucăți, frecăm bucățile cu sare,...Citeste continuarea
Gogosari in otet (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in MuraturiPentru gogosarii in otet pregatim in primul rand saramura. Pentru fiecare litru de otet punem 2 litri de apa. Aceasta saramura ajunge pentru 3-4 kg de gogosari. Mai avem nevoie de o lingura de...Citeste continuarea
Gem de piersici de gradina si prune...
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPiersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucatele.Prunele le-am oparit si le-am curatat de coaja si le-am scos samburii.Fructele le-am pus intr-un tuci ,le-am amestecat cu 1 kg de...Citeste continuarea
Gem de merisoare
Postat de: Bunica in Dulceata / GemPasta de merisoare se pune intr-o cratita. Se toarna zaharul peste ea . Punem la fiert pa flacara mare pentru 10 minute,apoi se fierbe la foc potrivit inca 10 minute. La sfarsit se pune...Citeste continuarea
Guguluf cu mac si lamaie
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam cu restul...Citeste continuarea
Ghiveci cu carnati in vas Zepter
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneSpalam si curatam legumele (ardeii, ceapa, cartofii). Spalam orezul si-l punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert strecuram orezul. Tocam marunt ceapa si o calim in ulei,...Citeste continuarea
Gulas Unguresc
Postat de: ReteteDePoveste in VitaSe spala carnea si se taie cubulete potrivite, dupa care se atunca in uleiul incis. Se lasa pe foc pana se rumeneste (trebuie sa fie facuta cam pe jumatate). Intre timp se spala bine legumele, si...Citeste continuarea
Gustare calda cu ton
Postat de: aliliana in SandvisuriPainea se trece prin smantana ( care poate fi diluata cu lapte dulce, eu am lasat-o asa) si aseaza in tava unsa cu ulei. Peste smantana ramasa se pun cele 2 oua,sare piper, se bat bine. Legumele...Citeste continuarea
Gogosele cu Crema de branza cu...
Postat de: Dya in DulciuriDrojdia o amestecam cu o lingura de zahar si o lasam la dospit 10-15 minute, intr-un loc caldut. Intre timp, cernem faina intr-un vas, adaugand rand pe rand toate ingredientele. Punem si...Citeste continuarea
Gulas de pui reteta de tocanita...
Postat de: papabundetot in PuiCum se prepara Gulas de pui reteta de tocanita simpla si delicioasa Am spalat si taiat in cubulete pulpele de pui si le-am lasat deoparte. Ceapa am tocat-o marunt si impreuna cu...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: portiadelumina in Dulceata / GemPentru prepararea gemului de prune avem nevoie de prune sănătoase, cărnoase. Varietatea soiurilor de prună dictează în general şi zahărul ce trebuie adăugat. Eu prefer mai puţin...Citeste continuarea
Ghiveci cu vinete si dovlecel
Postat de: mihaelam90 in Mancaruri de postSe toaca legumele putin mai mare si se calesc in ulei. Se adauga piper, sare si din cand in cand cate putina apa, se lasa la foc mediu aproximativ 45 min si se amesteca din cand. Cand sunt...Citeste continuarea
Gogosele rapide
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un bol punem oul, zaharul, praful de sare si amestecam bine cu un tel. Adaugam apoi iaurtul si omogenizam. Praful de copt il amestecam cu 1 lingurita de faina apoi il adaugam peste...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: Dea_Dea in DulciuriFaina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron. Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca. Se adauga apa treptat si...Citeste continuarea