Guguluf cu pere si ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2013 | 8307 vizualizari

 

Preluare de la Timea, foarte bun! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 1 budinca de cicolata (praf, 50g)
  • 125ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 3 pere coapte
  • 1lingura unt + 2 linguri faina pentru tapetat
  • GLAZURA
  • 100g ciocolata cu alune
  • 40g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.

Faina se amesteca cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.

Perele se curata de coaja si se taie felii.

Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.

Se toarna 1/3 din aluat, se pune un rand de felii de pere, inca 1/3 din aluat, inca un rand de felii de pere si restul de aluat.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 brade pentru 40 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.

Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Este foarte usor de transportat, daca este nevoie, fara sa se strice forma sau glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata