Gratin de paine cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 5494 vizualizari

 

Am facut si alta data astfel de retete si mi-au placut;va recomand si voua sa le faceti, atunci cand nu aveti ingrediente pentru o prajitura mai delicata.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela mai veche
  • 5 pere mai mari
  • 5 oua
  • 750 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de paine cu pere:

Perele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o forma termorezistenta,asezam felii de paine taiate subtire,inmuiate in lapte cu ou iar intre ele punem felii de pere

Feliile de paine le asezam in vas pe verticala,putin inclinate,umplem golurile ramase cu pere iar deasupra rasturnam laptele ramas;lasam la cuptor 30min iar cand e aproape gata,scoatem vasul,presaram zahar brun si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze.

Se poate servi si cald si rece.

TIPS-URI

1

mie mi s-a parut prea dulce pentru ca si perele au fost dulci; asa ca puteti reduce din zahar sau nu

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de paine cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]