Gratin de ravioli cu gorgonzola
Postat de: ianculubita in PastePunem pastele sa fiarba in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. In acest timp, intr-un vas punem smantana pe foc, adaugam branza, amestecam sa se topeasca, apoi condimentam...Citeste continuarea
Gogosi super pufoase
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriDrojdia se pune la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu 1 lingura de zahar. Faina se amesteca cu praful de sare si coaja de lamaie si portocala. Se adauga drojdia dospita ,se amesteca...Citeste continuarea
Gogosari umpluti
Postat de: JulyCris in Mancaruri de postSe spala ardeii gogosar si se curata de seminte, decupand cu grija codita. Intre timp se pune pe foc ceapa taiata cubulete cu 5-6 linguri ulei si ciupercile maruntite. Se calesc putin, apoi se...Citeste continuarea
Gratar din pulpe dezosate
Postat de: babi5 in PuiPrima data am facut un bait din ulei ,suc de lamaie,putina boia, sare, piper si usturoiul dat prin presa de usturoi. Am amestecat totul bine si am pus la rece . Bucatile de pulpe le-am...Citeste continuarea
Gogosi umplute
Postat de: caroline in DulciuriDrojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar. Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar. Incepem sa framantam...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu gem de capsuni
Postat de: papabundetot in PrajituriAm incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a...Citeste continuarea
Gnocchi cu carne de porc
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se taie bucati potrivite si se prajeste 3-4 minute in ulei pana isi schimba culoarea. Se pune apa si condimentele si se mai fierbe 20-25 minute. Se pune pasta de tomate si se mai...Citeste continuarea
Gogosi infuriate
Postat de: Luana in DulciuriSe ameste faina , ouale , zaharul , drojdia , laptele si se framanta . Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se adauga untul se farmanta din nou si se lasa la...Citeste continuarea
Guguluf cu stafide si vanilie
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si zaharul tos. Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga grisul,coaja de lamaie si portocala si esentele. Se amesteca frecvent pentru a nu...Citeste continuarea
Gustare calda cu ou
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriChifla se taie in doua, dar nu parti egale, facem ca un capacel, o scobim in mijloc, adaugam cateva bucatele de cascaval, apoi oul, punem sare si piper. Chifla este asezata intr-un vas mic de...Citeste continuarea
Gratar de porc pe tigaie grill
Postat de: Valclaudia in PorcTaiem carnea felii, o punem intr-un vas de seara pana a doua zi sa se marineze in vin + sare + piper. A doua zi lasam cateva minute carnea la scurs, eventual o asezam pe servetele absorbante....Citeste continuarea
Gustari,aperitive......
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriScoatem pe masa de lucru toate ingredientele,platourile,farfuriile in care urmeaza sa asezam si punem la treaba imaginatia,in asa fel incat sa imbiem invitatii sa savureze cu pofta si...Citeste continuarea
Guguluf cu aluat de cartofi si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure. Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti. Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se...Citeste continuarea
Guguluf cu fructe confiate si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. Galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, scortisoara,adaugam praful de copt...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCeapa o tocam marunt si o punem intr-un ceaun cu ulei la calit. Adaugam si ardeiul rosu taiat cuburi si lasam la foc mic cateva minute. Punem si morcovul taiat rondele. Dovlecelul se...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: corina241 in PrajituriLaptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se ia compozitia de...Citeste continuarea
Gnocchi cu ciuperci
Postat de: xana in Mancaruri de postCartofii cu tot cu coaja se coc in cuptor pe un pat de sare groasa(ii puteti pune in tava si fara sare) cca 45 de minute sau pana se inmoaie bine. Alaturi am pus si 3 catei de usturoi, cu tot cu...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: gabrielacuisine in Mancaruri de postSotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva...Citeste continuarea
Guguluf cu piersici
Postat de: eduard_09 in PrajituriIntr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixam bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat Amestecam faina cu...Citeste continuarea
Ghebe prajite
Postat de: eduard_09 in Mancaruri de postGhebele (conservate in sare) le spalam bine si le lasam sa se scurga, Intr-o cratita adaugam apa si cand s-a incalzit apa adaugam ghebele si le fierbem schimband apa de 2 ori. Cand au fiert...Citeste continuarea
Gogoşele cu mascarpone
Postat de: diaconta in DulciuriCrema mascarpone am mixat-o cu zaharul,am adaugat ouale,aromele si la final faina amestecata cu sarea si praful de copt. Cantitatea de faina este aproximativa,puneti atat cat e necesar pentru a...Citeste continuarea
Gulaş de porc cu ardei
Postat de: madi_marin in PorcSe toacă cepele şi usturoiul,după gust, şi se pun la călit în cuva aparatului cu puţin ulei, selectând funcţia FRY. Se adaugă apoi cubuleţele de carne şi se călesc...Citeste continuarea
Guguluf cu fructe si nuci (de post)
Postat de: Valclaudia in PrajituriZdrobim bananele si clementinele la robot. Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata...Citeste continuarea
Gulii umplute cu legume la cuptor
Postat de: timea in Mancaruri de postMa intai curatam guliile, le spalam si le scobim cu ajutorul cutitului si apoi a unei linguri.. O sa dureze ceva vreme pana scobim pentru ca sunt niste legume nu tocmai moi :). Dar daca am...Citeste continuarea
Ghiveci cu morcov si dovlecel
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Calim ceapa doua minute in ulei,adaugam ardeiul si morcovul. Amestecam in continuu sa nu se arda ceapa timp de cinci minute. Adaugam...Citeste continuarea
Ghiveci cu mazare si dovlecel
Postat de: Ana_O in Mancaruri de postCeapa o tocam marunt si o punem la prajit in putin ulei. Cand devine sticloasa adaugam morcovul taiat rondele si mazarea impreuna cu un pahar de apa. Cand sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii...Citeste continuarea
Gogosi pufoase si haioase
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem faina,40 g zahar brun,zaharul vanilat,coaja de lamaie,oul si galbenusurile.Separat amestecam drojdia cu 10 g zahar brun si diluam cu laptele,apoi turnam peste faina...Citeste continuarea
Ghiveci pentru iarna
Postat de: lili in ConserveSe taie ceapa marunt, morcovii de dau pe razatoare si se pun la calit. Se adauga ardeiul taiat cubulete si la urma vinetele curatate si taiate cubulete.Cand sunt calite bine legumele adaugam...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: mada91 in DulciuriMai intai incalzim laptele( nu prea fierbinte); In jumatate din cantitatea de lapte se diozlva drojdia; Intr-un lighean se pune faina, zaharul, coaja de lamaie, esenta, laptele, maiaua; se...Citeste continuarea
Guguluf de post cu gem de prune si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPunem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul). Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se...Citeste continuarea
Gogosi spirale
Postat de: ralu_ca in DulciuriAm incalzit putin laptele in care am adaugat zaharul si am dizolvat drojdia. In faina am facut o adancitura in care am turnat maiaua, am amestecat cu putina faina si am obtinut o compozitie cam de...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: gabriela_aysondu in Dulceata / GemSpalam gutuile bine,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Punem apa si zaharul intr-o oala la foc mic. Gutuile le dam prin razatoarea mare si le punem in oala,le fierbem la foc mic...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: comanligia in Mancaruri de postIntai se taie avocado pe mijloc si se scoate samburele. Se scoate miezul cu o lingura sau cu un cutit special penru avocado. Se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste...Citeste continuarea
Gazpacho reinventat
Postat de: amalia01 in SupePentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si dai ceapa deopare; restul de zarzavat il pasezi cu blenderul vertical ; - subtiezi crema...Citeste continuarea
Guguluf cu frisca si pere
Postat de: postavaru in PrajituriMixam untul spuma impreuna cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si esenta de rom. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea
Guguluf cu pere si ciocolata
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza...Citeste continuarea
Galatopita (placinta cu lapte)
Postat de: doralinda72 in DulciuriUngem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior....Citeste continuarea
Gogosi rapide
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam laptele cu esenta de lamaie, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina, framantam aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de...Citeste continuarea
Garnitura simpla de Cuscus cu legume
Postat de: babi5 in PastePreparare Garnitura simpla de Cuscus cu legume Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am...Citeste continuarea
Guguluf cu nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMargarina sa fie la temperatura camerei,deci moale.Intr-un castron punem margarina,adaugam zaharul si mixam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam pliculetul de finesse si...Citeste continuarea
Gulyas de vita la Multicooker
Postat de: timea in VitaPunem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start. Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam...Citeste continuarea
Guguluf marmorat cu zmeura
Postat de: comanligia in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemGutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase... In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: pusikmea in DulciuriDin drojdie, o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta pregatim maiaua, pe care o lasam 10 min la crescut la loc calduros. Dupa ce a crescut o punem peste faina si amestecam...Citeste continuarea
Gratin de paine cu pere
Postat de: ianculubita in DulciuriPerele spalate,taiate in jumatati,curatate de casuta cu samburi,taiate in felii nu prea subtiri,le lasam deoparte;intr-un bol batem ouale cu zahar,scortisoara si lapte cate putin;ungem cu unt o...Citeste continuarea
Gnocchi cu bacon şi sos de...
Postat de: diaconta in PasteCum se prepara Gnocchi cu bacon şi sos de smântână, reţeta simplă, foarte rapidă, săţioasă şi foarte gustoasă: Gnocchi sunt niste gogosele din cartofi care pot fi...Citeste continuarea
Garnitura cartofi la cuptor
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi marisoare, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat si se pun in tava mare a aragazului. Intr-un castronel se amesteca1 ceasca sampanie...Citeste continuarea
Guguluf cu dulceață de dovleac
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina...Citeste continuarea
Gem de măceşe
Postat de: diaconta in Dulceata / GemNoi cumparam în fiecare an pasta de macese de la o doamna. Obtinerea acestei paste de maceşe din care se face gemul este un procedeu foarte îndelungat şi anevoios. Doamna...Citeste continuarea