Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere...
Cum se prepară Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă
Decupează rotund feliile de pâine, unge-le cu puțin ulei de măsline și rumenește-le ușor într-o tigaie.
Feliază...
Din seria ingredientelor minune pe care le ofera natura, scortisoara este preferata multora.
Scortisoara este o condiment aromat si versatil, derivat din coaja arborelui de scortisoara. Folosita de secole in bucataria globala, scortisoara...
Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:
Taie brânza feta în cuburi.
Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează fiecare cub de brânză în foaie de...
Ziua buna, dragi bucatarasi!
Asa cum ati observat, exista cateva dificultati de ordin tehnic pe care incercam sa le remediem. Pana atunci, contam pe rabdarea si intelegerea voastra!
Cea de-a 4-a ediție a celui mai mare festival dedicat bucătăriilor asiatice, Asian Food Fest , are loc în Parcul Titan din Capitală (zona Calul Titanilor și Scena Mare, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu), între 17 și 19...
Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor:
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a opri...
Cum se prepară Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat:
Feliază conopida. Așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Separat, amestecă uleiul de măsline cu condimentele și...
Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute...
Cum se prepară Burrito cu bacon - Rețeta unui mic dejun rapid și savuros:
Așază feliile de bacon într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și pune-l la cuptor până devine crispy și rumenit....
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme exportate pe piețele internaționale. Brânza Gorgonzola, recunoscută pentru calitatea și autenticitatea sa, a...
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea:
1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a...
Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:
Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă până se distribuie uniform.
Într-un...
Ce făină de grâu folosim la prăjituri - Principalele tipuri de făină din grâu
Făina de grâu este unul dintre cele mai utilizate tipuri de făină în bucătărie și vine în mai multe variante, fiecare având caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite preparate. Iată o descriere...