Grisine cu branza

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2013 | 5668 vizualizari

 

Un alt produs gasit in mai toate brutariile din Grecia, merge atat ca o gustare de dupa amiaza ptr copii, cat si la o bere!:)

 

INGREDIENTE

  • 2/3 cesti de ulei de masline (ceasca de cafea mai mare,nu esspreso)
  • 1 pahar vin alb
  • 500 gr faina care are incoporat praful de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita paprica dulce
  • 250 gr branzeturi galbene date prin razatoare ( e bine sa alegeti 2 tipuri diferite ptr un gust mai puternic)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine cu branza:

Batem la o viteza mica cu mixerul, cu paleta ptr aluat, uleiul, vinul, faina, sarea si paprica ptr cca 2-3 min.

Cand a devenit omogen aluatul, micsoram inca putin viteza mixerului si adaugam branza continuand sa amestecam inca 1-2 min.

Cand aluatul a devenit mai tare si nu se lipeste de mana, oprim mixerul. Facem fome de grisine mai subtiri (atentie, se vor umfla) si le punem pe o tava care in prealabil am pus hartie ptr cuptor, pastrand distanta intre ele.

Daca doriti, puteti presara putin susan. Dam la cuptorul deja preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min, pana vedeti ca au o culoare frumoasa.

TIPS-URI

1

Daca va place mai iute, puteti pune paprica iute

2

in loc de ulei de masline puteti pune ulei de floarea soarelui

3

hartia de cuptor poate fi inlocuita prin ungerea tavii cu putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sticsuri „Retetele Danielei”