Granola cu nuci si iaurt grecesc

de ankyy in Dulciuri, 24 Oct 2013 | 3819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 5 lg miere
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 100 g seminte floarea soarelui
  • 100 g nuci (nuci romanesti, nuci braziliene, migdale)
  • 70 g stafide
  • 4 lg fulgi nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Granola cu nuci si iaurt grecesc:

In primul rand ne ocupam de nuci. Le taiem cu cutitul, grosier, sau cum va plac voua si le punem pe hartia de copt in tava. Adaugam si semintele de floarea soarelui. Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana se rumenesc. Dupa 5 minute deschidem cuptorul si amestecam in tava cu o lingura de lemn, ca sa se rumeneasca nucile uniform.

Pana se rumenesc nucile, pregatim compozitia pentru granola.

Untul si mierea le topim la foc mic (sau la cuptorul cu microunde).

Intr-un bol incapator amestecam fulgii de ovaz cu stafidele si fulgii din nuca de cocos. Peste acest amestec turnam mierea si untul topit. Apoi scoatem nucile din cuptor si le adaugam la compozitie.

Amestecam bine.

Turnam amestecul in tava, pe hartia de copt si dam la cuptor tava pentru aprox. 10-15 minute, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn.

Cand granola este rumenita se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

O servim rece (sau calda daca doriti) cu iaurt si fructe proaspete. Eu am avut smochine, dar puteti sa le inlocuiti cu orice fruct. Iaurtul puteti sa il inlocuiti cu lapte sau pur si simplu puteti consuma granola doar cu fructe proaspete.

Va asigur ca veti avea un mic dejun consistent si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Granola cu nuci si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar, de post