Traducerea e cam ......ciudata, dar gustul....minunat! Inca o reteta binecunoscuta in Grecia!
Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior.
Apoi ungem cu untul topit bine ca sa acopere toate foile si sa patrunda si intre, apoi presaram scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25 min, pana devin aurii.
Intre timp pregatim crema: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam cate putin din laptele caldut, vanilia si amidonul care in prealabil l-am dizolvat in putin lapte rece.
Cand s-au copt foile, scoatem tava din cuptor si punem cu un polonic crema peste, asigurandu-ne ca a patruns destul de bine si printre foi. Dam iar la cuptorul oreincalzit la 180C ptr cca 25-30 min, de fapt pana s-a intarit crema.
Placinta se serveste fierbinte cu zahar pudra si scortisoara presarata.
1
Daca va ramane placinta, o puteti puneti la frigider si cand vreti sa serviti, o incalziti putin.