Galatopita (placinta cu lapte)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 14555 vizualizari

 

Traducerea e cam ......ciudata, dar gustul....minunat! Inca o reteta binecunoscuta in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 foi de placinta gen baclava
  • 115 gr unt
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 280 gr zahar
  • 960 ml lapte caldut
  • 2 linguri amidon de porumb (cornflower)
  • un pliculet vanile
  • zahar pudra si scortisoara ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galatopita (placinta cu lapte):

Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior.

Apoi ungem cu untul topit bine ca sa acopere toate foile si sa patrunda si intre, apoi presaram scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25 min, pana devin aurii.

Intre timp pregatim crema: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam cate putin din laptele caldut, vanilia si amidonul care in prealabil l-am dizolvat in putin lapte rece.

Cand s-au copt foile, scoatem tava din cuptor si punem cu un polonic crema peste, asigurandu-ne ca a patruns destul de bine si printre foi. Dam iar la cuptorul oreincalzit la 180C ptr cca 25-30 min, de fapt pana s-a intarit crema.

Placinta se serveste fierbinte cu zahar pudra si scortisoara presarata.

TIPS-URI

1

Daca va ramane placinta, o puteti puneti la frigider si cand vreti sa serviti, o incalziti putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galatopita (placinta cu lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Doralinda 1

19.12.2013, 15:04

Bya

Raluca57 1

13.03.2014, 14:30

Mi-a iesit dementiala!!! Este buna si rece, este aratoasa, este spornica, este periculos de buna!!!! Sugestie: alegeti tava si dimensiunea pliului astfel incat sa ramana minim 1,5cm din foi deasupra cremei (adica sa ramana rumenite si crocante). Multumesc, Raluca.

Doralinda 1

13.03.2014, 15:38

Ma bucur nespus Raluca ca ti-a iesit buna!!! Si mie imi place si rece! Iti multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert galatopita