Guguluf cu pere si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 30 Oct 2013 | 7347 vizualizari

 

Perele astea aromate din gradina si-au gasit 'sfarsitul' in aceasta prajitura gustoasa de toamna. Ciocolata i-a dat un farmec in plus bineinteles si sunt sigura ca sunteti de acord cu mine. Pana si sotul meu care nu e mare fan al prajiturilor simple fara crema, a zis ca a fost un chec de nota 20 :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 1 plic praf budinca ciocolata (45 gr)
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 3 pere coapte
  • 1 lingura unt + 1 lingura faina pt uns tava
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata + 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu pere si ciocolata:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Spalam perele, le decojim si le taiem felii.

Turnam o treime din  compozitie intr-o forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina si asezam de jur imprejur felii de pere.

Mai turnam 1/3 peste pere si mai asezam inca un rand de pere, apoi turnam ce a mai ramas din compozitie peste al doilea strat de pere.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi rasturnam guguluful pe o farfurie.

Ciocolata impreuna cu untul le asezam intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata. 

Cu o lingura punem glazura peste guguluf lasand sa curga pe margini.

Dam la frigider pana se intareste glazura apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Puteti folosi si mere coapte bine

2

In loc de praf de budinca puteti pune doar cacao, insa recomand sa incercati si varianta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie