Am vrut sa fac un chec aromat, insa Teo a ramas setat pe Gugu. si atunci...Gugu am facut.
Pornim cuptorul.
Pregatim piureul de fructe. Eu am folosit cateva caise deshidratate, jumatate fruct mango si jumatate banana. Le-am pus intr-un vas inalt de plastic si le-am blenduit cu 3 linguri apa.
Intr-un vas, punem untul moale si zaharul. Mixam foarte bine cateva minute, apoi adaugam pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare ou. Adaugam faina cu praful de copt. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam piureul de fructe. Il incorporam si pe acesta si punem o mana de merisoare. Amestecam un pic, cu o lingura , cat sa imprastiem merisoarele si turnam compozitia intr-o forma de copt pregatita.
Dam la cuptorul preincins, cam 50- 60 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, il scoatem pe un gratar, la racit.
Intr-un ibric, punem cateva linguri dulceata zmeura si o cana apa, amestecam un pic si punem la fiert. Dupa ce a dat in cateva clocote, strecuram sosul. Spalam un pic ibricul, punem o lingurita faina, adaugam sosul de zmeura, amestecand usor cat sa nu se formeze cocoloase si mai punem un pic pe foc. Dupa ce s-a ingrosat sosul, dam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Guguluful il glazuram cu sos de zmeura si il portionam.
Este excelent!
1
am folosit o lingurita de faina la sosul de zmeura, intrucat nu am avut amidon.
2
ingredientele costa aproximativ 12-13 lei.
3
compozitia este mult mai buna cand folosim si lapte.