Anul trecut am ratat acestă rețetă de toamnă ;) Era cât pe ce și anul acesta, dar noroc cu meniul zilei, adică momentul în care trebuie să adaugi un meniu pentru săptămâna ce urmează;) Săptămâna asta m-am gândit la un meniu cu murături pentru Laura, dacă Cleme are unul cu coaste:D. Am răsfoit cele 92 de pagini cu conserve și am dat peste multe rețete interesante. Așa că m-am pus la treabă;) Am luat ce e mai bun de la Gaby_d și MotanLaOale;)
Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D. Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas încăpător cu fund dublu la foc mic, până se omogenizează ingredeintel prin fierbere. Apoi se adaugă fâșiile de gogoșari și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 35-40 de minute, amestecându-se ușor, pntru a nu se prinde de fundul vasului. Inițial mi s-a părut puțin sos, față de cantitatea mare de gogoșari;) Spre surprinderea mea, s-au înmuiat și a rezultat mult mai mult sos de cât m-aș fi așteptat;) Se pune amestecul obținut în borcane sterilizate, se căpăcesc, apoi se lasă la dunst cald până a doua zi. Spor și poftă bună!
1
Am obținut 4 borcane de 800 ml;)