Gem de mere

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 24 Sep 2013 | 32861 vizualizari

 

Aprovizionam serios camara cu bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 2.900 g mere curatate de coaja si samburi
  • 1.300 g zahar tos
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot.

2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute.

3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat.

4. Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le rasturnam cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop. Dupa ce se racesc le puteti depozita.

Ce v-am zis, e floare la ureche. :P

TIPS-URI

1

Ca sa fie totul clar, cantitatea de mere nu include coaja si semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

24.09.2013, 15:57

Cleme )

Bya Ralu 1

24.09.2013, 17:19

ce bun trebe sa fie

RuxyRux 1

24.09.2013, 17:56

Ce-l iubesc! arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui