reteta am luat-o de la Creatsa, doar ca e putin modificata de mine
Prima data pregatim o maia din 150 g faina, apa minerala, zaharul si drojdia si lasam 10 minute la dospit. Intre timp mixam ouale cu zaharul vanilat si coaja rasa de la o lamaie.
Faina ramasa o amestecam cu o jumatate lingurita sare dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam maiua si compozitia de ou si incepem sa framantam. Pe la sfarsitul framantarii adaugam lingura de unt topit si framantam in continuare (in caz ca se lipeste mai adaugam faina). Lasam la dospit 40 minute pana isi dubleaza volumul.
Intindem o bucata de aluat pe masa de lucru, grosimea aluatului sa aiba minim 0.5 cm si incepem sa decupam cerculete cu ajutorul unui pahar. Procedam la fel si cu restul de aluat.
Intre timp punem uleiul la incalzit iar cand sa incins bine adaugam gogosile.Le prajim pe ambele si le scotem pe un servetel absorbant. Le pudram cu zahar cat timp inca sunt fierbinti
Dupa ce s-au racit putin le umplem cu ciocolata sau finetti
1
ingredientele sa fie tinute la temperatura camerei inainte de preparare