A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Gomboti cu prune

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de iepure

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza. Dovlecelul se curata de...Citeste continuarea

Găluște cu prune

Postat de: panacris in Dulciuri

Cartofii se pun la fiert cu coajă în apa cu puțină sare, neacoperit la foc mediu cca. 30 de minute. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se curață de coajă și se presează...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Dizolvam drojdia in 3   linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea

Guguluf cu afine si glazura

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut....Citeste continuarea

Granita de cafea

Postat de: raluca95 in Cafea

Se prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom.  Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un...Citeste continuarea

Ginger beer

Postat de: Valclaudia in Bauturi

Ghimbirul se spala bine sub jet de apa rece, apoi se trece pe razatoarea fina (daca aveti rabdare), sau prin robot. Luam un borcan mare, punem apa plata, adaugam zaharul tos, ghimbirul,...Citeste continuarea

Galuste de cartofi cu carne in sos...

Postat de: daniastefania in Porc

Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei....Citeste continuarea

Gem de zmeura

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Zmeura se alege, se spala si se pune la scurs. Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la foc moderat si se amesteca...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut. Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Oana in Dulciuri

Spalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste. Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un...Citeste continuarea

Garnitura de artofi evantai

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de...Citeste continuarea

Gogosele cu zahar si scortisoara

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Începem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Cureți ceapa,o speli și o tai mărunt. Intr-o cratiță pune uleiul și lasăla încins. Pune ceapa în uleiul încis și lasă la călit până devine sticloasă....Citeste continuarea

Granola

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele, se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 10 minue la 200 grade. Se serveste cu lapte sau iaurt grecesc. Citeste continuarea

Gnocchi cu sos alb, zucchini si...

Postat de: simona72 in Paste

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot,...Citeste continuarea

Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau

Postat de: cristeena20 in Paste

- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu aroma de menta si...

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune...Citeste continuarea

Gem de mere verzi si pepene galben

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si...Citeste continuarea

Gaufres cu Cartofi

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,...Citeste continuarea

Gem si sirop de capsuni

Postat de: Criss in Dulceata / Gem

Fructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: Adele in Dulceata / Gem

Pentru inceput se spala foarte bine si se curata caisele ,se amesteca cu zahar si se lasa cel putin o ora .Se pun intr-o oala incapatoare (eu le-am pus in tuci) se pun la fiert la foc potrivit...Citeste continuarea

Gratarul de duminica

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Amestecul pentru mici il pregatim din seara precedenta amestecand carnea de porc cu toate ingredientele:sare si piper dupa gust, bicarbonat,curry, usturoi granulat, busuioc uscat, pasta de ardei...Citeste continuarea

Gauffre- reteta video

Postat de: Oana in Dulciuri

amestecati intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt si sarea adaugati untul topit, apoi ouale batute, vanilia si laptele amestecati...Citeste continuarea

Gnocchi cu scoici

Postat de: cristeena20 in Paste

Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata...Citeste continuarea

Gris cu lapte si spuma de capsuni

Postat de: pip69 in Dulciuri

Laptele  impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la...Citeste continuarea

Guguluf cu capsuni si ciocolata alba

Postat de: andreea91 in Dulciuri

In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei,...Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...Citeste continuarea

Gris cu lapte si gem de capsuni cu...

Postat de: Oana in Retete diabetici

Puneti laptele la fiert intr-o craticioara si adaugati indulcitorul natural Green Sugar. Cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie si amestecati usor cu un tel. Lasati pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea

Gulii umplute

Postat de: Retete_Haplea in Porc

- Scobim interiorul guliilor apoi le scufundam in apa clocotita si lasam la fiert circa 5 minute. - Separat calim ceapa. Adaugam  morcovul razuit si carnea tocata - Condimentam dupa gust....Citeste continuarea

Gris cu lapte si dulceata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Preparati formele. Puneti dulceata la fund apoi...Citeste continuarea

Gogosi rulate cu branza

Postat de: robert_badica in Dulciuri

Intr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam...Citeste continuarea

Gogosi a la Mena

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate...Citeste continuarea

Gratar de porc cu piure de cartofi...

Postat de: Valclaudia in Porc

Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele. Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: daniastefania in Prajituri

Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie,...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor cu scortisoara

Postat de: Bucataras in Retete diabetici

Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de...Citeste continuarea

Gogosari opariti in otet

Postat de: Mokuska in Muraturi

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4. Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele. Dupa ce a dat in clocot lichidul...Citeste continuarea

Gnocchi cu mascarpone si pesto

Postat de: Retete_Haplea in Tortellini

Amestecam intr-un bol mascarponele cu parmezanul razuit, apoi incorporam ouale si faina. Amestecam pana obtinem o coca  Lasam la rece cat preparam sosul pesto: mestecam intr-un mojar...Citeste continuarea

Guguluf ciocolatos

Postat de: panacris in Dulciuri

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...Citeste continuarea

Gogosi aromate

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

 Facem maiaua din drojdie , 2 linguri de zahar, 50 ml lapte si 4 linguri de faina. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea

Gogoşele rapide

Postat de: deea2686 in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi esenta de lamiie. Într-un vas adânc se pune uleiul la încins şi, cu linguriţa, se...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: Irina in Dulciuri

 Prea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate....Citeste continuarea

Gogosi vanilate si pufoase ca la...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin. Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un...Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de: Andra_h in Dulciuri

Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o...Citeste continuarea

Gogosi de post, vanilate

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Aluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate...Citeste continuarea

Garnitura de cartofi cu sos de...

Postat de: Camy_gby in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert suficient se paseaza cu putina apa in care au fiert si se adauga untul, telemeaua, sare si piper dupa gust.  Ceapa se toaca marunt si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]