Gomboti cu prune
Postat de: Bianca20 in DulciuriSe pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumeVarza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne de iepure
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureSe portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza. Dovlecelul se curata de...Citeste continuarea
Găluște cu prune
Postat de: panacris in DulciuriCartofii se pun la fiert cu coajă în apa cu puțină sare, neacoperit la foc mediu cca. 30 de minute. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se curață de coajă și se presează...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: gicuta69 in DulciuriDizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea
Guguluf cu afine si glazura
Postat de: VanessaAli in DulciuriSeparam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut....Citeste continuarea
Granita de cafea
Postat de: raluca95 in CafeaSe prepară expresso. Se adauga zahărul si se amesteca până se dizolvă, după care adăugăm cele 4 linguri de rom. Cand cafeaua s-a "răcoarit" o punem intr-un...Citeste continuarea
Ginger beer
Postat de: Valclaudia in BauturiGhimbirul se spala bine sub jet de apa rece, apoi se trece pe razatoarea fina (daca aveti rabdare), sau prin robot. Luam un borcan mare, punem apa plata, adaugam zaharul tos, ghimbirul,...Citeste continuarea
Galuste de cartofi cu carne in sos...
Postat de: daniastefania in PorcCuratam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei....Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemZmeura se alege, se spala si se pune la scurs. Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la foc moderat si se amesteca...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemNu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte caldut si putina faina pana se face o maia care se lasa 15 minute la crescut. Ouale cu praful de sare se bat bine cu telul, se...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Oana in DulciuriSpalati bine cartofii, in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Alepaty in DulciuriCantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste. Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un...Citeste continuarea
Garnitura de artofi evantai
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de...Citeste continuarea
Gogosele cu zahar si scortisoara
Postat de: raluca95 in DulciuriÎncepem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Bunica in Mancaruri de postCureți ceapa,o speli și o tai mărunt. Intr-o cratiță pune uleiul și lasăla încins. Pune ceapa în uleiul încis și lasă la călit până devine sticloasă....Citeste continuarea
Granola
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca toate ingredientele, se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 10 minue la 200 grade. Se serveste cu lapte sau iaurt grecesc. Citeste continuarea
Gnocchi cu sos alb, zucchini si...
Postat de: simona72 in PasteGnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriSe pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot,...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau
Postat de: cristeena20 in Paste- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi...Citeste continuarea
Gem de capsuni cu aroma de menta si...
Postat de: susu in Dulceata / GemCapsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune...Citeste continuarea
Gem de mere verzi si pepene galben
Postat de: susu in Dulceata / GemAsezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si...Citeste continuarea
Gaufres cu Cartofi
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si spalati cartofii. Se dau pe razatoarea cea mare cu ceapa esalota (sau folositi discul robotului kitchenaid pentru ras). Puneti-i intr-un castron. Adaugati oul, smantana, baconul,...Citeste continuarea
Gem si sirop de capsuni
Postat de: Criss in Dulceata / GemFructele se spala, se curata de frunzulite si se taie in sferturi. Se adauga zaharul. Eu am pus 2 kg de zahar si mi s-a parut suficient, dar daca va place mai dulce, respectati proportia de o...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: Adele in Dulceata / GemPentru inceput se spala foarte bine si se curata caisele ,se amesteca cu zahar si se lasa cel putin o ora .Se pun intr-o oala incapatoare (eu le-am pus in tuci) se pun la fiert la foc potrivit...Citeste continuarea
Gratarul de duminica
Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carneAmestecul pentru mici il pregatim din seara precedenta amestecand carnea de porc cu toate ingredientele:sare si piper dupa gust, bicarbonat,curry, usturoi granulat, busuioc uscat, pasta de ardei...Citeste continuarea
Gauffre- reteta video
Postat de: Oana in Dulciuriamestecati intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt si sarea adaugati untul topit, apoi ouale batute, vanilia si laptele amestecati...Citeste continuarea
Gnocchi cu scoici
Postat de: cristeena20 in PastePrima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata...Citeste continuarea
Gris cu lapte si spuma de capsuni
Postat de: pip69 in DulciuriLaptele impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la...Citeste continuarea
Guguluf cu capsuni si ciocolata alba
Postat de: andreea91 in DulciuriIn bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei,...Citeste continuarea
Gogosi pufoase la cuptor
Postat de: gatiticuspor in DulciuriIntr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...Citeste continuarea
Gris cu lapte si gem de capsuni cu...
Postat de: Oana in Retete diabeticiPuneti laptele la fiert intr-o craticioara si adaugati indulcitorul natural Green Sugar. Cand incepe sa fiarba adaugati grisul in ploaie si amestecati usor cu un tel. Lasati pe foc pana incepe sa...Citeste continuarea
Gulii umplute
Postat de: Retete_Haplea in Porc- Scobim interiorul guliilor apoi le scufundam in apa clocotita si lasam la fiert circa 5 minute. - Separat calim ceapa. Adaugam morcovul razuit si carnea tocata - Condimentam dupa gust....Citeste continuarea
Gris cu lapte si dulceata
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Preparati formele. Puneti dulceata la fund apoi...Citeste continuarea
Gogosi rulate cu branza
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam...Citeste continuarea
Gogosi a la Mena
Postat de: cris2711 in DulciuriAm pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon. Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate...Citeste continuarea
Gratar de porc cu piure de cartofi...
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele. Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie,...Citeste continuarea
Gogosi la cuptor cu scortisoara
Postat de: Bucataras in Retete diabeticiCerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de...Citeste continuarea
Gogosari opariti in otet
Postat de: Mokuska in MuraturiIn borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4. Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele. Dupa ce a dat in clocot lichidul...Citeste continuarea
Gnocchi cu mascarpone si pesto
Postat de: Retete_Haplea in TortelliniAmestecam intr-un bol mascarponele cu parmezanul razuit, apoi incorporam ouale si faina. Amestecam pana obtinem o coca Lasam la rece cat preparam sosul pesto: mestecam intr-un mojar...Citeste continuarea
Guguluf ciocolatos
Postat de: panacris in DulciuriMargarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...Citeste continuarea
Gogosi aromate
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriFacem maiaua din drojdie , 2 linguri de zahar, 50 ml lapte si 4 linguri de faina. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cernem faina intr-un bol,...Citeste continuarea
Gogoşele rapide
Postat de: deea2686 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul. Se adaugă laptele, zahărul vanilat, făina, praful de copt şi esenta de lamiie. Într-un vas adânc se pune uleiul la încins şi, cu linguriţa, se...Citeste continuarea
Gogosi cu branza
Postat de: Irina in DulciuriPrea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate....Citeste continuarea
Gogosi vanilate si pufoase ca la...
Postat de: momo121 in DulciuriFacem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin. Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Andra_h in DulciuriPunem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o...Citeste continuarea
Gogosi de post, vanilate
Postat de: merisor67 in DulciuriAluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate...Citeste continuarea
Garnitura de cartofi cu sos de...
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert suficient se paseaza cu putina apa in care au fiert si se adauga untul, telemeaua, sare si piper dupa gust. Ceapa se toaca marunt si...Citeste continuarea