Desi nu e prima data cand fac mancarea aceasta, pot zice insa ca e cea mai buna varianta de pana acum. Ma gandeam eu ca aparatul acesta e ideal pentru tocanite si nu m-am inselat deloc. Toate aromele legumelor, a carnii si a condimentelor folosite sunt pastrate la maxim iar sosul obtinut este delicios.
Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start.
Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam ardeiul tocat, rosia decojita si tocata si morcovul spalat, curatat si taiat rondele si lasam pana se scurg cele 15 minute.
Punem cartofii curatati si taiati cubulete, foile de dafin, sarea, piperul si pudra de chimen.
Amestecam si turnam in vas sucul de rosii si vinul.
Inchidem capacul, selectam functia Stew si apasam butonul Start.
In timpul asta ( o ora) suntem liberi sa facem orice altceva fara a avea grija mancarii.
Dupa ce s-a scurs timpul verificam daca e fiarta carnea si daca nu e (asa cum a fost in cazul meu) mai pornim o data functia Stew si selectam 25 minute.
Dupa ce s-a scurs si acest timp adaugam usturoiul tocat, mararul uscat, sosul iutel si paprika. Amestecam, inchidem capacul si mai lasam 20 minute pe functia Stew.
Daca aveti carne de vitel sigur se face inca de la prima setare si atunci adaugati condimentele mai repede.
Cand se opreste trece automat pe functia Keep Warm pe care putem sa il oprim daca servim mancarea atunci imediat.
Adaugam la final si patrunjel verde tocat si servim cu muraturi asortate.
O bunatate de mancare fie ca il preparati sau nu la Multicooker. Chiar va recomand aceasta reteta si pentru cei ce vor sa o testeze in mod normal pe aragaz.
1
Este foarte important sa fiarba totul la foc mic si acoperit mai ales daca il faceti pe aragaz
2
Pentru cei ce pregatesc pe aragaz, cartofii se pun spre final cand carnea e aproape fiarta