Galuste cu prune
Postat de: simona72 in DulciuriCartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala, se taie in doua, li se scot samburii, se adauga scortosoara si zaharul si se lasa deoparte sa se...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemPrunele se spala si se scot samburii. Se pun in cratita in care se va face gemul si se pune zaharul peste ele. Eu am pus cate 2 kg in doua cratite si dupa ce a scazut au intrat in una. Se...Citeste continuarea
Ghiveci cu creveti
Postat de: kukibella in Fructe de mareCrevetii se spala bine şi se lasa aprox.30 minute ın apa minerala; Ceapa,usturoiul,ardeii se curata şi se toaca Intr-o tava se ıncinge uleiul de masline; se pun crevetii (uscati cu...Citeste continuarea
Gogonele murate
Postat de: COSTEO in MuraturiSe aleg gogonelele cele mai sanatoase dar nu prea verzi, ci din alea mai rosii, proaspat recoltate, neatinse de bruma, nepatate, nelovite, fara crapaturi. Se spala bine gogonele. Intr-un...Citeste continuarea
Gogosi cu Ceva Fin
Postat de: Valclaudia in DulciuriIncalzim putin iaurtul la microunde, cat sa fie caldut. Adaugam drojdia, crema de branza Ceva Fin, sarea, zaharul, coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat. Amestecam totul foarte bine cu o...Citeste continuarea
Gnocchi din cartofi cu smantana si...
Postat de: simona72 in PasteCuratati cartofii si fierbetii in apa cu sare. Cand sunt fierti zdrobitii ca pt piure si adaugati si un praf de sare. Puneti cele 2 galbenusuri si amestecati. Puneti cate putina faina si...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu conopida in otet
Postat de: ralu_ca in ConserveIntr-o oala am pus la fiert otetul, apa, zaharul, sare, foi dafin, boabe piper si mustar. Gogosarii curatati si conopida buchetele se trec prin lichidulfierbinte. se lasa cateva secunde,...Citeste continuarea
Gomboti cu prune( by Laura )
Postat de: Luana in PrajituriCartofi se pun la fiert , iar dupa racire se dau prin razatoare, se adauga untul zaharul si se amesteca bine. Pe rand adaugam ouale iar apoi faina formand un aluat destul de lipicios. Intr-o...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu carne si cus-cus
Postat de: oana1993 in Mancaruri cu carneCeapa,ardeii grasi,gogosarii,se taie solzi,vinetele se taie cubulete,rosiile in jumatate.Intr-un ceaun de adauga putin ulei,si se pune ceapa,se lasa un minut la calit,dupa care se adauga restul de...Citeste continuarea
Gem de piersici albe cu prune
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemFructele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zaharul pe foc,amestecand mereu; dupa ce s-a topit zaharul mai lasam pe foc 30min; dupa acest timp,pasam cu blenderul vertical...Citeste continuarea
Gem de piersici albe
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemPiersicile spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zahar pe foc amestecand mereu;dupa ce au fiert bine 20min,le pasam cu blenderul,mai lasam 10-15min,adaugam sucul de lamaie,punem...Citeste continuarea
Gogonele in otet
Postat de: aliliana in MuraturiToate ingredientele se spala, se curata, se pun la scurs. Morcovul il taiem betisoare si telina o taiem rondele. Pregatim usturoiul, aducem aproape semintele de mustar si piper si...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu pulpe de pui
Postat de: Dya in PuiPrajim pulpele de pui atat cat sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele taiate in cuburi sau felii mai groase si le lasam sa fiarba inabusit, intr-o cratita acoperita, la foc potrivit. Punem supa...Citeste continuarea
Gomboti cu prune (aluat cu branzica...
Postat de: amalia01 in DulciuriCartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita cat mai marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, sarea si grisul. Se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu struguri
Postat de: ianculubita in ConserveGogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati lasati sa se scurga. Boabele de strugure spalate si puse in castron. Punem la fiert in oala otetul, apa, zahar, sare, restul de mirodenii, iar...Citeste continuarea
Gogosi cu Branzica "Ceva fin"
Postat de: amalia01 in Prajituri- drojdia o amestecam cu o jumatate de lingura de zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. - amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. - punem maiaua cu amestecul...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca. Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un...Citeste continuarea
Gogosari in otet ( la rece)
Postat de: aliliana in MuraturiGogosarii se spala, se curata de cotoare si de alte parti vatamate si se pun intr-un vas mai mare ( in cazul meu, o cratita mare). Din sare si zahar se face un amestec in uscat si se pune...Citeste continuarea
Gogosari in pasta de rosii
Postat de: aliliana in ConserveDin pasta de rosii, ulei, apa, otet, sare, piper, zahar, foi dafin se face o compozitie care se pune pe foc. Cand se incalzeste se adauga gogosarul taiat fasii si se lasa la fiert. Se fierbe pana...Citeste continuarea
Ghiveci calugaresc
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de postSpalam si curatam de coaja toate legumele, inclusiv rosiile. Tocam marunt ceapa si o punem la calit in ulei. Folosim o cratita care poate fi pusa ulterior la cuptor. Taiem telina bucatele,...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: karla in DulciuriAm pus drojdia la crescut cu putin zahar si lapte caldut pentru 15 minute. Intr-un castron incapator am pus faina ,zaharul,praful de sare,zaharul vanilat ,uleiul ,galbenusurile...Citeste continuarea
Gnocchi cu urda in sos de unt cu...
Postat de: postavaru in PastePentru gnocchi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si il impartim in 3 bucati egale. Din fiecare bucata...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: panacris in Dulceata / GemPrunele se spală sub jet de apă rece, apoi se desâmburesc și se pun ăntr-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul...Citeste continuarea
Gustarea beduinului
Postat de: Dya in PuiBatem bine pieptul de pui, spalat si portionat in prealabil. Il condimentam dupa gust cu sare, ardei iute, rozmarin, piper si busuioc (eu am condiment foarte bine carnea si mai putin restul...Citeste continuarea
Gratar mixt
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai gasim locatia,a noastra a fost zona Muscel-''La fantana cu ciresi'',apoi pregatim gratarul -asta fac barbatii.Cat timp este pregatit jarul,se condimenteaza carnea,cu sare piper,se...Citeste continuarea
Gomboti cu prune
Postat de: Valclaudia in DulciuriSpalam prunele si le scoatem samburii. Fierbem cartofii in coaja. Ii racim, apoi se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu ouale, putina sare, 5-6 linguri de zahar, 3 linguri...Citeste continuarea
Gem de prune cu miez de nuca
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemPrunele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas de tuci cu zahar pe foc,amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului;dupa 30min de fiert,timp in care adunam spuma ce se formeaza,oprim...Citeste continuarea
Galuste cu prune ca la Denta
Postat de: babi5 in DulciuriPrima data am curatat cartofii si i-am pus la fiert cu putina sare. Cat au fiert cartofii am pus grisul in ulei incins si l-am rumenit. Am adaugat scortisoara, 150 gr zahar si am adaugat apa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (leci)
Postat de: manu_ela in Mancaruri de legumeCeapa se taie marunt si se caleste impreuna cu ardeii si gogosarul. Se adauga rosiile taiate si se lasa sa fiarba pana scade sucul de pe ele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La...Citeste continuarea
Ghebe cu usturoi
Postat de: panacris in Mancaruri de postGhebele conservate în sare, se pun la fiert în apă clocotită de vreo 2 ori. În ultima apă se adaugă și 2 foi de dafin, pentru gust. Ghebele fierte și desărate se...Citeste continuarea
Ghiveci a la Mala
Postat de: babi5 in Mancaruri de legumeAm curatat ceapa, prazul ardeiul si le-am spalat bine, apoi le-am tocat si le-am pus la calit cu uleiul. Cand s-au inmuiat bine am adaugat 1,5 l apa calda, am potrivit de sare, piper si vegeta si...Citeste continuarea
Gogosele pufoase
Postat de: luminita79 in PrajituriSe inmoaie drojdia in putin lapte cald,se presara putina faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca.Intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul. Se pune faina intr-un bol,se...Citeste continuarea
Guguluf din albusuri, cu zmeura
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAlbusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste albusurile batute am adaugat untul moale, apoi faina in ploaie, amestecand cu o paleta de jos...Citeste continuarea
Gogosari pentru iarna
Postat de: luminita79 in MuraturiSe curata gogosarul de cotoare,seminte, dupa care se taie in patru si se pune intr-un bol adanc (lighean). Deasupra se toarna otetul,zaharul si toate celelalte ingrediente. Se lasa peste noapte...Citeste continuarea
Gustare cu avocado si seminte de in
Postat de: FlaviaD in Vegan / Raw veganSimplu si rapid, luam cateva felii de paine integrala, le punem la toster. Cand feliile de paine s-au prajit, le ungem cu pate – eu am folosit pate de soia de la o firma care nu foloseste...Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu varza si...
Postat de: merisor67 in PorcSe spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...Citeste continuarea
Gulas
Postat de: Ica_mama in PorcSe taie ceapa si celelalte legume dupa preferinta. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,se lasa la incins,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: babi5 in Dulceata / GemAm cules prunele,le-am spalat si le-am desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi . A doua zi le-am pus la fiert. Cind au inceput...Citeste continuarea
Garnitura din orez cu fidea prajita
Postat de: Lia1 in Aperitive / Garnituri1.Intr-o tigaie la foc moderat punem 1 lingura ulei si zdrobim 2-3 cuiburi de fidea la prajit pana devine cafenie. Amestecam neaparat continuu (si reducand focul) timp de cca 2 minute sau pana...Citeste continuarea
Gem de fructe (amestec)
Postat de: andaoana in Dulceata / GemAm curatat pepenele de coaja si l-am taiat bucati, perele le-am curatat de samburi si de coaja si le-am facut si pe ele bucati. Din prune am scos samburii si le-am lasat asa in jumatati,...Citeste continuarea
Gem de prune (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in Dulceata / GemSpalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul. A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de...Citeste continuarea
Gogosi cu dulceata de cirese negre
Postat de: xana in DulciuriAm dizolvat zaharul in laptele caldut, apoi am adaugat drojdia. Intr-un vas am pus faina, coaja de lamaie, esenta de rom si oul si am inceput sa le amestec cu mana, adaugand putin cate putin...Citeste continuarea
Galuste cu prune (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriIn primul rand fierbem cartofii in apa fierbinte si putin sarata. Adaugam si betele de scortisoara si lasam cartofii sa fiarba bine. Ii scurgem apoi de apa si-i lasam sa se raceasca. Amestecam...Citeste continuarea
Gris cu lapte si dulceata de visine
Postat de: papabundetot in Mancare copiiAm pus laptele la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si cand a inceput sa fiarba,am adaugat usor cate puin gris pana am ajuns la consistenta pe care o doream. Am mai lasat cateva minute...Citeste continuarea
Ginataang mais - Orez cu lapte de...
Postat de: Corina33 in DulciuriDe fapt nu avem nevoie de cantitati la aceasta reteta, daca folosim ca unitate de masura cutia cu lapte de cocos. Se goleste laptele intr-o cratita incapatoare, se reumple cutia de la lapte cu...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: comanligia in Mancaruri de postArdeii si vinetele se coc pe o plita elecrtica sau pe aragaz. Dupa ce sau copt se curata de pielite,ardeii de seminre si se toaca cubulete,vinetele se lasa cateva minute sa-si scurga zeama.Apoi...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: Elena_Daria in DulciuriTaiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam sa se racesca. Prunele le taiem in doua, indepartam samburii, presaram...Citeste continuarea
Gustare rapida cu iaurt
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem iaurtul. Adaugam cerealele musli si mierea. Amestecam usor si gata de servire :) Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: nilgun in DulciuriSe spala prunele. Se desfac in jumatati. Se pun intr-o strecuratoare cu 2 lingurite zahar tos deasupra. Se lasa deoparte. Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ jumatate de...Citeste continuarea
Guguluf cu fructe de padure si gem...
Postat de: simona72 in PrajituriOuale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir...Citeste continuarea