Glazura de cafea

de alilianaa in Dulciuri, 25 Oct 2013 | 7390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 150 ml cafea fiarta si racita
  • 50 unt
  • esenta rom
  • o lingura de amidon plus o jumatate de ceasca de cafea pentru dizolvarea acestuia
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de cafea:

Zaharul se pune pe foc la topit. Cand s-a caramelizat se pune cafeaua si se lasa pe foc pana se topeste zaharul.   Daca se ridica, cafeaua, tragem cratita de pe foc si o repunem a doua oara. Se adauga laptele. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul si cafeaua. Amidonul dizolvat  se pune peste compozitie. La final se adauga unt si rom. Se omogenizeaza. Se da la rece. 

Utila la ornarea diferitelor prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MIUTA 1

26.10.2013, 15:23

alilianaa 1

27.10.2013, 07:15

va multumesc

Valclaudia 1

27.10.2013, 21:19

am sa incerc si eu glazura asta. Ador cafeaua!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu dulceata