Glazura de cafea

de alilianaa in Dulciuri, 25 Oct 2013 | 7732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 150 ml cafea fiarta si racita
  • 50 unt
  • esenta rom
  • o lingura de amidon plus o jumatate de ceasca de cafea pentru dizolvarea acestuia
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de cafea:

Zaharul se pune pe foc la topit. Cand s-a caramelizat se pune cafeaua si se lasa pe foc pana se topeste zaharul.   Daca se ridica, cafeaua, tragem cratita de pe foc si o repunem a doua oara. Se adauga laptele. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul si cafeaua. Amidonul dizolvat  se pune peste compozitie. La final se adauga unt si rom. Se omogenizeaza. Se da la rece. 

Utila la ornarea diferitelor prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide