Glazura de cafea

de alilianaa in Dulciuri, 25 Oct 2013 | 7140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 150 ml cafea fiarta si racita
  • 50 unt
  • esenta rom
  • o lingura de amidon plus o jumatate de ceasca de cafea pentru dizolvarea acestuia
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura de cafea:

Zaharul se pune pe foc la topit. Cand s-a caramelizat se pune cafeaua si se lasa pe foc pana se topeste zaharul.   Daca se ridica, cafeaua, tragem cratita de pe foc si o repunem a doua oara. Se adauga laptele. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul si cafeaua. Amidonul dizolvat  se pune peste compozitie. La final se adauga unt si rom. Se omogenizeaza. Se da la rece. 

Utila la ornarea diferitelor prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MIUTA 1

26.10.2013, 15:23

alilianaa 1

27.10.2013, 07:15

va multumesc

Valclaudia 1

27.10.2013, 21:19

am sa incerc si eu glazura asta. Ador cafeaua!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac