Guguluf cu nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Noi 2013 | 6959 vizualizari

 

Ca e sau nu guguluf,n-am avut alta idee cum sa-i zic....probabil ca din cauza formei se numenste guguluf,n-am stat sa-i caut istoricul.Ideea este ca in ciuda virusilor care-mi dau tarcoale m-am mobilizat si am intrat in bucatarie.....si ce a iesit,a iesit ,mie imi place tare bun la gust este...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 140 g nuca
  • 2 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 1 pliculet finesse orange de la Dr.Oetker
  • sos de ciocolata de la Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu nuca:

Margarina sa fie la temperatura camerei,deci moale.Intr-un castron punem margarina,adaugam zaharul si mixam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam pliculetul de finesse si omogenizam.Separam galbenusurile de albusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,iar galbenusurile le incorporam in margarina,pana devine o crema spumoasa,apoi adaugam faina .Peste acest mixt adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Dupa ce am incorporat albusurile,luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu doua linguri de cacao.In restul compozitiei adaugam nucile taiate grosier.Ungem forma de guguluf, pentru siguranta,apoi adaugam o parte din compozitia alba,apoi pe cea maro si la final restul de compozitie alba,punem forma la cuptorul preincalzit la 175 grade ,este gata cand trece testul scobitorii.Cand s-a copt scoatem prajitura pe un platou si turnam sos de ciocolata deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Constelatialeu 1

14.11.2013, 22:05

Multumesc,dragilor !

Valclaudia 1

14.11.2013, 22:09

tare bun gugu' asta!

anca_rm 1

15.11.2013, 09:22

mamaaa cum arata , (nu stiu sa pun emoticonul ala care saliveaza )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de post cu anason si vin alb