Azi am pregatit pe langa o tocanita de aripioare de pui ca si garnitura simpla de cuscus cu legume si-mi place tare cum a iesit. Am preparat un pic mai mult, voi daca doriti preparati din cantitate mai putina. Este o reteta foarte simpla si rapida, ideala pentru o digestie usoara. Vezi cum sa prepari Garnitura simpla de Cuscus cu legume
Ingrediente Garnitura simpla de Cuscus cu legume
Preparare Garnitura simpla de Cuscus cu legume
Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am lasat 5 minute sa se caleasca, apoi am adaugat cus-cusul lasand sa se caleasca si el 5 minute, amestecand mereu. Am adaugat o supa fierbinte facuta cu vegeta, sare si putin piper, atat cat sa acopere cus cusul. Lasam sa dea cateva clocote completand cu supa putin cite putin.
Cand cus-cusul si-a marit volumul cam pe trei sferturi oprim focul si lasam sa stea la cald si asa isi mareste volumul in integime. Putem sa-l asezam pe platou asa cum este, cu o paleta sau sa-l punem in diferite forme... da mai bine pe farfurie (eu am folosit forme de trandafirasi din silicon )
Cus-cusul este gata pentru a fi servit.
Pofta buna!
Noi stim sa facem multe retete cu cuscus.
Cus-cus cu sofran, curry si piept de pui
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci
1
Este o garnitura destul de buna ...imi place si sper sa va placa si voua