Gogosele din ecler cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriGogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un...Citeste continuarea
Gulas de porc
Postat de: babi5 in PorcSe curata ceapa, ardeiul si ardeiul iute, se spala si se toaca marunt. Carnea se proportioneaza in cubulete mai maricele, se spala bine apoi se usuca cu un prosop absorbant. Intr-o cratita punem...Citeste continuarea
Guguluf cu ness si glazura royal icing
Postat de: baby_ktalyna in Prajituriingredientele uscate ( faina,cacaoa,zaharul si praful de copt) se amesteca la viteza mica cu robotul de bucatarie adaugand treptat untul si ouale apoi ness-ul dizolvat,amestecand timp de 5 minute...Citeste continuarea
Gogosi infuriate
Postat de: caroline in Mancaruri de postPunem drojdia impreuna cu zaharul intr-un bol si frecam pana ce drojdia s-a lichefiat. Adaugam 200 ml apa calduta ( NU fierbinte) si 200 gr faina cernuta.Amestecam ingredientele ,acoperim cu un...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: JulyCris in DulciuriAmestecam laptele caldut cu drojdia si 2-3 linguri faina. Lasam la dospit. Ouale le batem cu zaharul pana se topeste complet.(Sincer eu n-am avut rabdarea asta :) )Amestecam ouale cu drojdia...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: pity19 in Mancaruri de legumeSpalam rosiile, morcovii, ardeii, patrunjelul.Ardeii, morcovii si rosiile le taiem rondele si le punem la fiert in 4 l apa Fasolea congelata o punem la fiert in 3 l de apa cu sare impreuna cu...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)
Postat de: Dya in PuiCarnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand...Citeste continuarea
Gulyas de cartofi cu legume -...
Postat de: timea in Mancaruri de legumeInainte de toate curatam si spalam bine legumele. Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand...Citeste continuarea
Gulaş de porc – Multicooker
Postat de: madi_marin in PorcSe toacă ceapa mărunt. Carnea se curăţă , se spală, se şterge şi se taie bucăţele. În cuva aparatului se pune puţin ulei, apoi se selectează programul FRY. Când s-a...Citeste continuarea
Gratin cu chiftelute de curcan si...
Postat de: mihaelar63 in PasteSe fierb taiteii in apa cu sare respectand instructiunile de pe ambalaj . Se topeste untul + uleiul intr-o craticioara . Puneti smanatana , jumatate din casul razuit si putina nucsoara ,...Citeste continuarea
Galuste de faina
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem faina si ouale, putina sare si amestecam cu o lingura, adaugand treptat apa rece, cat sa iasa un aluat mai moale, lipicios. Punem compozitia intr-o farfurie...Citeste continuarea
Gulas de porc cu morcov
Postat de: Iuliaj in PorcIn untura incinsa (sau uleiul) rumenim baconul apoi adaugam carnea taiata cubulete. Lasam carne la rumenit. Peste carnea rumenita adaugam morcovii taiati rondele mai groase, ceapa taiata foarte...Citeste continuarea
Gogoşi din flori de salcâm
Postat de: portiadelumina in DulciuriSe procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDrojdia se amesteca cu o lingura de lapte(apa) caldut si se 10 min la loc caldut. Ouale se bat cu zaharul sarea si esenta pana se albesc. Faina se cerne intr-un bol , se adauga...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: tanyapatap in DulciuriAm folosit ingredientele tinute la temperatura camerei. Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am...Citeste continuarea
Gogosi cu ricotta
Postat de: nacularisa in DulciuriPregatim maiaua( drojdia+2 lgt zahar+1 lg faina si putin lapte) si o lasam la cald asteptand sa formeze bule la suprafata) Punem intr-un castron m mare toate ingredientele,mai putin laptele si...Citeste continuarea
Gingerata
Postat de: momo121 in BauturiCuratam ghimbirul de coaja, il punem in blender, peste adaugam si zeama de lamaie, mierea si pe urma apa. Blendam pana la omogenizare. Am turnat intr-o sticla si l-am lasat cateva ore, dupa...Citeste continuarea
Ghiveci de linte
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeIntr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana...Citeste continuarea
Ghiveci cu dovlecel, praz si rosii
Postat de: Nicole28 in Mancaruri de postSe curata dovlecelul si se taie bucatele. Se spala rosiile si prazul,se taie tot bucatele. Se caleste prazul in ulei impreuna cu mustarul boabe, apoi se pune dovlecelul si se mai caleste...Citeste continuarea
Gogosi rapide cu iaurt
Postat de: papabundetot in PrajituriPentru ca tot am primit de ziua mea robotul pe care mi-l doream,acum il pun la treaba ori de cate ori am ocazia,dar aceasta reteta este atat de simpla incat se poate face si la mana daca nu aveti...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez si ou
Postat de: lacrimi in Mancaruri de legumeCeapa, ardeiul, dovlecelul, ciupercile se curata si se taie cubulete. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mare. Legumele se pun intr-o oala impreuna cu o cana de apa si 2 linguri de ulei...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: 27ralu in DulciuriSe pune laptele la fiert cu zaharul si zaharul vaniliat. Cand fierbe se adauga grisul si se amesteca bine. Se mai lasa la fiert pana se ingroasa. Citeste continuarea
Gnocchi aromati cu pesmet
Postat de: Valclaudia in DulciuriMai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe...Citeste continuarea
Gogosi pufoase
Postat de: Diana_Maria in DulciuriDizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut.Restul de lapte il incalzim cu zaharul pana se topeste.Intr-un castron punem faina peste care adaugam drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de...Citeste continuarea
Galotopita (prajitura greceasca)
Postat de: alina8 in PrajituriSe fierbe laptele iar apoi se adauga untul, zaharul si grisul amestecand in continuu pana compozitia se ingroasa. Dupa ce acesta se raceste putin se adauga cele 2 oua consecutiv si se amesteca...Citeste continuarea
Gris cu lapte si gem de caise
Postat de: aalliinnaa07 in Mancare copiiLaptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul , in ploaie si amestecam continuu.Focul trebuie sa fie...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos de rosii si praz
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriIntai preparam gnocchi, dupa cum urmeaza: Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam 1 ou potrivit si faina, amestecam/framantam foarte bine si...Citeste continuarea
Grilled asparagus - Sparanghel la...
Postat de: Corina33 in Jamie OliverSe spala sparanghelul si se usuca bine cu un prosop. Se taie capetele lemnoase si se arunca. Se ung tijele cu putin ulei de masline si se pun pe grilul incins. Se prajesc 3-4 minute pe fiecare...Citeste continuarea
Gogosi simple
Postat de: Sorinnaa in DulciuriFrecam drojdia cu o lingura de zahar. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala. Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina...Citeste continuarea
Gnocchi in sos cu gorgonzola
Postat de: caroline in PasteCartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Eu prefer sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert deoarece vor fierbe mai repede. Cand au fiert ii...Citeste continuarea
Gnocchi din cartofi, umpluti cu...
Postat de: simona72 in PasteGnocchi se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun pe foc 5 minute pana scade putin din sucul lasat. Se adauga apa, pasta de tomate,...Citeste continuarea
Gogosi de post cu pudra de roscove
Postat de: Valclaudia in DulciuriZdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei. Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia. Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: nacularisa in Mancare copii-se amesteca laptele cu zaharul,coaja de citrice si esenta si amestecam pana se topeste zaharul -cand se infierbanta(formeaza o mica spuma),se adauga in ploaie grisul,cate o lg pe rand,pana ce...Citeste continuarea
Guguluf cu ciocolata si stafide
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas am mixat albusurile cu un praf de sare . Am adaugat zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt,...Citeste continuarea
Gulyas din tineret bovin
Postat de: panacris in VitaCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie...Citeste continuarea
Gogosi cu bors
Postat de: claudiaO in DulciuriIncalzim laptele - in jumatate din cantitate dizolvam drojdia ,iar in cealalta jumatate dizolvam zaharul. Lasam maiaua sa creasca. Intre timp, punem faina in lighean si o amestecam cu...Citeste continuarea
Gnocchetti de spanac cu ricotta,...
Postat de: GretaRachita in Mancaruri de legumeFierbem spanacul, il scurgem de apa si il punem intrun mixer impreuna cu urda, parmiggiano, faina, oul, un varf de cutit de sare si amestecam totul bine. Facem din aceasta compozitie...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu mere
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriFrecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si...Citeste continuarea
Gin tonic cu fructe de padure
Postat de: cristeena20 in Bauturi- Punem fructele de padure in pahare de gin , le zdrobim usor cu o piulita de ceramica. Adaugam cuburi de gheata zdrobite putin. Turnam gin si apoi completam cu apa tonica. Amestecam si...Citeste continuarea
Gnocchi din cartofi dulci în sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteCartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: claudiaO in Mancare copiiPunem laptele la fiert, impreuna cu zaharul, esenta si coaja de la 1 lamaie. Cand incepe sa fiarba, turnam in ploaie grisul si merstecam energic ca sa nu se prinda. Tinem pe foc cateva clocote,...Citeste continuarea
Gogosi ineluse
Postat de: pity19 in DulciuriMaiaua : Intr-un vas punem faina , sarea , zaharul , cele doua oua batute , drojdia dizolvata in putina apa calda , si amestecam bine cu telul ; Daca mai este nevoie adaugam apa sau faina...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: pity19 in DulciuriPregatim maiaua : Intr-un vas adaugam faina , lg de sare , 2 lg zahar , drojdia dizolvata in putina apa calda , cele doua oua. Amestecam bine cu o paleta , daca mai este nevoie punem apa calda si...Citeste continuarea
GOGOSI DE POST
Postat de: marcelika in DulciuriSe cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca. Restul de apa...Citeste continuarea
Gogosele mititele, frumusele, pufosele
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: alexa_elena in Mancaruri de postSe spala fructul de avocado, se taie in doua, scoatem samburele, cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul, pe care il stropim cu zeama de lamaie. Taiem cubulete rosia si ceapa, zdrobim...Citeste continuarea
Gnocchi cu leurda
Postat de: MotanLaOale in PorcGnocchi se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj si se pun la scurs. Leurda se curata de codite, se spala si se usuca cu un prosop. Se pune in robot leurda cu 2 linguri ulei de masline si 3...Citeste continuarea
Gogosi
Postat de: babi5 in DulciuriSe pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se caleste putin in ulei, se adauga legumele taiate cubulete se adauga apa cat sa acopere toate legumele si se fierbe, cand sunt aproape fierte se adauga pasta de rosii, se condimenteaza...Citeste continuarea
Gogosele pufoase cu iaurt
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul...Citeste continuarea