Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mini omlete cu dovlecei si rosii...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriSpala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D Unge tigaia cu un strop de ulei...Citeste continuarea
Zuchini cu carne de pui, prosciutto...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumePieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....Citeste continuarea
Anghila in stil grecesc
Postat de: Ksenya in PestePestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul. Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe...Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si merisoare
Postat de: RODIMUR in DulciuriNucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când...Citeste continuarea
Desert prajitura regala cu branza
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie...Citeste continuarea
Curry de ciuperci cu lapte de cocos
Postat de: Bucataras in Mancaruri de postSpala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie. Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte cu drob de pui,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriAmesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă...Citeste continuarea
Paine norisor, cu bere si cimbru
Postat de: ancutsa in PiineÎntr-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot pregăteşti maiaua, dizolvând drojdia cu zahărul (care o va activa) în apă călduţă,...Citeste continuarea
Desert prajitura tavalita
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul: Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând....Citeste continuarea
Aperitiv covrigei cu susan
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi...Citeste continuarea
Tarta cu carne
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriAmesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți...Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin, parmezan si...
Postat de: ancutsa in PiineÎntr-un bol încăpător cerni făina, adaugi drojdia uscată și le amesteci. Faci o gropiță în mijloc și torni apa. Amesteci bine și frămânți cu...Citeste continuarea
Desert cornete pentru inghetata
Postat de: ancutsa in DulciuriAmesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l...Citeste continuarea
Desert inghetata cu rom, cacao si...
Postat de: ancutsa in DulciuriAmesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu...Citeste continuarea
Desert briose cu nuci, cafea, rom...
Postat de: ancutsa in DulciuriBați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând...Citeste continuarea
Aperitiv mini croissante cu crema...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriDupă ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici....Citeste continuarea
Desert rulada cu mascarpone si...
Postat de: ancutsa in PrajituriBați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și...Citeste continuarea
Salata Rio Mare, cu cus-cus
Postat de: RODIMUR in SalateSe fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele,...Citeste continuarea
Vinete cu ton si mozzarella la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...Citeste continuarea
Supa de rosii cu taitei lenesi...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță ceapa și usturoiul, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se taie în bucăți mari și se pun la fiert,...Citeste continuarea
Tochitura de porc
Postat de: oanapl in PorcSe spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile...Citeste continuarea
Dulceata din pepene rosu
Postat de: panacris in Dulceata / GemZahărul se pune la fiert cu apa, la foc mic cca. 20 minute. Între timp se curăță lubenița, pepenele verde, de coajă și semințe și se taie cubulețe mai mărișoare. Când...Citeste continuarea
Ceapa umpluta cu carne de pui,...
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....Citeste continuarea
Mancare de ardei copti, cu paste,...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj....Citeste continuarea
Ton la gratar cu spaghete din...
Postat de: Bucataras in TonPune tonul in tigaia gratar, impreuna cu usturoi si ghimbir tocate marunt, sare si piper. Stropeste cu putin ulei. Intoarce tonul pe ambele parti, cat sa se rumeneasca bine exteriorul,...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de lamaie si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...Citeste continuarea
Pizza cu carnati chorizo si porumb
Postat de: panacris in PizzaEhei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se...Citeste continuarea
Sos pentru pizza
Postat de: panacris in ConserveRoșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe. Sosul obținut se pune...Citeste continuarea
Somon gatit simplu, pe pat de sare
Postat de: panacris in SomonFile-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute....Citeste continuarea
Porumb de lapte conservat
Postat de: panacris in ConserveȘtiuleții de porumb se curăță de foi și mătase, apoi se taie la capete. Într-un vas încăpător se pune un strat de foi de porumb, apoi știuleții, se acoperă cu apă și alt...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zucchini,...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt ....Citeste continuarea
Lichior din nuci verzi
Postat de: panacris in BauturiNucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau...Citeste continuarea
Desert inghetata cu fructe de...
Postat de: amalia01 in DulciuriCrema mascarpone o mixezi împreună cu zahărul, apoi adaugi smântana și continui până când obții o textură spumoasă. Adaugi fructele și lavanda, omogenizând...Citeste continuarea
Budinca de paste, cu branza dulce...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiPastele se fierb, conform recomandărilor de pe ambalaj, se clătesc bine și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se opăresc stafidele pentru 1-2 minute, după care se...Citeste continuarea
Mini rulada aperitiv, din carne...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriFrunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu smantana
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se...Citeste continuarea
Desert Banana bread cu curmale
Postat de: cristeena20 in PrajituriZdrobim cu furculita bananele si le amestecam cu vanilia, oul batut si apoi adaugam untul topit si uleiul de arahide (sau de cocos). Separat amestecam ingredientele uscate: faina,zaharul,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pere
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: panacris in PuiPieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui in sos de...
Postat de: mirela0911 in PuiMai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit...Citeste continuarea
Supa crema de rosii cu busuioc
Postat de: mirela0911 in SupeSe spala legumele si se curata. Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata si mure
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin cu mâna până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți...Citeste continuarea
Desert tort Dana si Florin - Casa...
Postat de: Constelatialeu in TorturiEste un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru...Citeste continuarea
Paste umplute cu patru branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in PasteIntr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le...Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura
Postat de: ctlina in TorturiIncalziti cuptorul la 180°C. Preparati blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de...Citeste continuarea
Salata cu branza calda de capra
Postat de: ctlina in SalatePrajiti sunca taiata bucatele intr-o tigaie. Incalziti cuptorul la 160°C. Taiati branza de capra in 2 felii rotunde (in lungime). Puneti fiecare rond de capra pe felia de paine...Citeste continuarea
Mini rulouri din carne tocata de...
Postat de: RODIMUR in PorcCeapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. Frunzele de pătrunjel...Citeste continuarea
Desert tortul Fructele marii
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare,...Citeste continuarea
Desert Kaiserschmarrn sau clatite...
Postat de: Bucataras in DulciuriInainte de a incepe prepararea clatitelor rupte, pune stafidele la inmuiat in rom. Sunt mult mai aromate. :D Bate ouale bine, pana devin pufoase, caci asta te va scuti de a separa albusurile...Citeste continuarea