Imi place foarte mult creierul de porc, insa nu stiu cum reusesc sa il gatesc destul de rar. Astazi am pregatit o salata de creier super delicioasa(in opinia mea, desigur)
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare. Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il scurgem intr-o sita. Il lasam sa se racoreasca. Indepartam eventuale pielite ramase si il pasam cu o furculita. Intr-o farfurie punem laptele rece si inmuiem feliile de paine pentru cateva minute. Scoatem feliile, le presam usor si indepartam coaja. Daca ne este mai usor putem indeparta coaja de la inceput. Maruntim paine si o adaugam peste creier.Punem piper macinat, putina zeama de lamaie si incepem sa frecam ca la maioneza, turnand uleiul in fir subtire. Servim salata de creier cu paine prajita si eventual legume crude dupa preferinta(ardei gras)