Aveti Tik-Tok? :D Nici eu :))) dar cand apare cate o reteta interesanta imi arata fiica-mea si ... ce fac eu? Iau masuri! :))) Asa a fost si cu aceasta reteta de paste care zice-se ca a lasat magazinele din Finlanda fara branza feta. :D M-am pus pe facut iar rezultatul a fost chiar unul delicios, mai ales ca eu am adaugat in plus niste muschiulet file si le-am gratinat cu mozzarela.
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul branzei. Se stropeste cu ulei de masline si se presara deasupra sare, piper, oregano si cimbru. Cateii de usturoi se spala si se pun asa intregi, necuratati. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Intre timp se taie muschiuletul file in cubulete si se prajeste usor intr-o tigaie. Se lasa deoparte.
Pastele dupa ce au fiert se scurg bine de apa.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava din cuptor, se decojesc cu atentie cateii de usturoi (sunt fierbinti) apoi se amesteca totul pentru a se omogeniza. Se pun si bucatile de muschiulet si frunzele de busuioc. Se amesteca din nou apoi se toarna pastele. Se omogenizeaza bine totul dupa care se presara deasupra mozzarela rasa.
Se da din nou tava la cuptor si se lasa cca 15-20 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.
Pofta buna!
1
Se poate prepara simplu, fara adaos de muschiulet sau mozzarela.