Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

de Panacris in Paste, 15 Feb 2021 | 2249 vizualizari

 

O salata rapidă cu ce aveți la îndemână în frigider și cămară! 😉 Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Paste tricolore, fusilli cca. 500 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Polonezi 3 bucăți,
  • Capere cca. 150 g,
  • Castraveți murați feliați a la Panacris cca. 200 g,
  • Apio 2 tije,
  • Gogoșari în oțet cca. 200 g,
  • Măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g.
  • Pentru maioneză:
  • Ou 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 330 g,
  • Muștar clasic 1 lingură
  • Zeamă de lămâie 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi:

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor.

Pastele se strecoară de apă și se lasă la răcorit.

Între timp polonezii se fierb cca. 3 minute în apă clocotită într-un vas încăpător, apoi se scot și se lasă la răcorit. După ce s-au răcorit se taie cubulețe.

Gogoșarii, tulpinele de apio și maslinele se toacă mărunt.

Dacă nu aveți castraveți murați feliați, puteți folosi cu success castravți murațiîntregi și îi mărunțiți la fel ca și ingredientele de mai sus.

Pemtru maioneza rapidă, într-un vas înalt se adaugă oul, muștarul, zeama de lămâie și uleiul, apoi se mixează cu un mixer vertical, până devine cremoasă și se înglobează tot uleiul.

După ce s-au răcorit pastele și polonezii se pun într-un vas încăpător, apoi se adaugă restul ingredientelor mărunțite, amestecându-se ușor împreună cu maioneza până ce se înglobează toate și se obține o salată consistentă.

 Spor și poftă bună! 😉

TIPS-URI

1

polonezii se pot înlocui cu altfel de mezeluri (șuncă, cremwursti, parizer, salam victoria!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fusilli tricolore cu ton si castraveti acri