Berbecut cu cartofi la tava

de mihaelar63 in Oaie, 15 Feb 2021 | 2134 vizualizari

 

 De data aceasta am dorit sa prepar o friptura de berbecut nu prea condimentata nu prea aromata . Eu zic ca am gasit echilibrul perfect si mi-a iesit o friptura la tava savuroasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de berbecut cu os
  • 1 kg cartofi
  • 15o gr sunca afumata
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin
  • chimen macinat
  • boia dulce
  • piper negru macinat
  • chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbecut cu cartofi la tava:

  1.  Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
  2. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
  3. Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
  4. Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul , ardeiul si crengutele de mirodenii .
  5. Lasati sa fiarba cam 30  minute [asta depinde de carne , a mea a fost foarte frageda ].
  6. Adugati cartofii taiati in sferturi si mai fierbeti inca 15-20 minute .
  7. Scurgeti carnea si cartofii de lichid si le transferati intr-o tava ne-aderenta .
  8. Pulpa de berbecut se incresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai bine de condimente .
  9. Carnea se condimenteaza cu   chimen , chilli ,piper si boia dulce .
  10. Cartofii se condimenteaza cu boia dulce si chilli .
  11. Stropiti pe deasupra ulei de masline si dati tava la gratinare in cuptor inca 30 minute .
  12. Serviti friptura decorata cu ardei si ceapa verde ,alaturi de  varza murata sau de salata preferata .
  13.  Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor