Pe la noi au iesit deja urzicile, asa ca am profitat de situatie si am pregatit o ciorba cu rosii si zdrente de ou.
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o oala punem uleiul, morcovul ras, ceapa si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana legumele se inmoaie, amestecand ocazional. Cand legumele sunt moi stingem cu zeama in care au fiert urzicile. Cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul si fierbem 10 minute. Adaugam pasta de ardei , rosiile si urzile tocate mai marunt. Fierbem 15 minute, dupa care completam cu apa cat este nevoie.Adaugam piperul si sare, daca mai este nevoie. Cand incepe sa clocoteasca punem leusteanul. Batem oul cu o furculita intr-o cescuta. Scurgem oul in ciorba cate putin, pe dosul furculitei. Oprim focul si amestecam usor. Adaugam usuroiul. Acoperim cu un capac si mai lasam 10 minute. Servim ciorba calda sau rece cu mamaliga.