Tochitura dunareana

de katty in Porc, 20 Feb 2021 | 3351 vizualizari

 

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va disparea complet.Este foarte bine de stiut caci cu cat porcul este mai tanar rinichiul va mirosi mai putin.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 rinichi de porc
  • 350 gr pulpa de porc
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 300 gr rosii pasate
  • 3-4 catei de usturoi
  • mamaliga pentru servit
  • telemea rasa de oaie pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dunareana:

Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore.

Scurgem rinichii, ii spalam bine si ii mai lasam 1/2 de ora in apa rece. Carnea o taiem cubulete de marime potrivita.

Intr-o cratita punem uleiul si rinichii. Ii lasam pana se albesc bine pe toate partile, dupa care adaugam si carnea. Amestecam ocazional. Cand bucatile de carne s-au albit si ele punem ceapa tocata fin. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana zeama scade bine. Adaugam cimbrul, foile de dafin si acoperim cu apa fierbinte.

Fierbem pana apa a scazut aproape toata. Daca carnea nu este suficient de moale putem sa mai adaugam apa calda. Adaugam pasta de ardei, rosiile, sare si piper dupa gust si fierbem pana sosul se leaga.

Oprim focul si adaugam usturoiul tocat fin.

Servim tochitura cu mamaliga si branza telemea de oaie rasa.

TIPS-URI

1

tineti rinichii in apa cu otet cel putin 1 ora pentru a indeparta mirosul specific al acestora

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dunareana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat