Doar voi,bucatarasii,sunteti vinovati pentru acest desert. Pai cand vezi pe site ca sunt postate atatea retete de cornulete te apuci de framantat:)))))), ca sa nu mai spun ca am eu un dragalas de nepotel "micut" care le devoreaza
Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita.
Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana.
Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala amestecand dupa fiecare pentru incorporare.
Faina ramasa o adaugam ,cate putin,famantand pana obtinem un aluat care nu se lipeste de mana.
Se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider .
Scoate aluatul din frigider si ia din el cate o bucata.
Infaineaza blatul pe care intinzi foaia de aluat cam de 5 mm. grosime.
Scoate gemul din borcan,amesteca-l cu nuca si zaharul cu rom.
Foaia de aluat se imparte in bucati patrate pe care se pune gem.
Ruleaza cornuletul si pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand tava este plina se da la cuptorul incins la 160 grade.
Cand cornuletele s-au rumenit usor se scot din cuptor ,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Din intreaga cantitate au iesit 4 tavi mari de la aragaz.
Se servesc reci.
1
La frigider am lasat aluatul peste noapte.