Aveam tocănița, dar n-aveam garnitura! 🙁
După o revizie prin cămară, am găsit soluția 😉
Scoici umplute cu tocănița 😉 2 în 1 😉 un fel principal sau chiar o cină, consistentă! 😉
Spor și poftă bună! 😉
Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul.
Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie în sferturi, ardeii julien și usturoiul se curăță și mărunțește.
Într-un vas cu fundul gros se pune uleiul , apoi se adaugă rondelele de praz, ardeii, roșiile și usturoiul, se adaugă cca. 200 ml apă și se lasă la căli cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.
Apoi se adaugă bucățelele de carne și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, pâmă ce se rumenesc un picuț.
Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, boia, vin și pasta de roșii, se completează cu apă cât să acopere tocănița și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit.
Între timp pastele se fierb în multă apă colocotită cu puțină sare, cca. 8 minute sau conform inidcațiilor de pe ambalaj! 😉
Pastele se scurg, apoi se așează într-un vas termorezistent sau o tavă încăpătoare.
În fiecare cochilie se pune câte o lingură de tocăniță, apoi se presară sosul de roșii arabiata și mozzarella rasă, pe toată suprafața și se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mediu, acoperit.
Spor și poftă bună!