Pranzul zilei: ravioli umpluti cu ciuperci porcini, pui, capere si sos de rosii.
Imi place sa arunc din cand in cand un ochi in zona de paste proaspete a magazinelor alimentare si sa testez diverse produse. De data aceasta am ales ravioli umpluti cu ciuperci porcini si m-am gandit la o combinatie de paste cu pui, capere si sos de rosii, care sa echilibreze gustul puternic al ciupercilor. Delicioasa si reusita combinatia, sa stiti.
Pune intai pastele la fiert in apa clocotita.
Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt.
Taie pieptul de pui in cubulete.
Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate, amesteca cat sa isi lase aroma, apoi pune cuburile de pui peste.
Condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc sau cu alte plante aromatice, in functie de ce preferi si lasa puiul pana se gateste pe toate partile. Fiind taiata in bucati mici, carnea nu are nevoie de un timp de gatire prea mare.
Pune pastele ravioli umplute cu ciuperci porcini in tigaie peste pui, adauga rosiile cherry taiate in jumatate, caperele, adauga si sos de rosii si putin din zeama in care au fiert pastele.
Lasa sa se intrepatrunda toate aromele, sosul sa devina usor consistent si opreste focul.
Presara parmesan ras peste ravioli cu pui si capere, cateva frunzuite de busuioc si pofteste la masa.