Supa de rosii cu legume si taitei

de katty in Supe, 19 Feb 2021 | 2147 vizualizari

 

Mi-am dorit o supica mai usoara, dar consistenta, asa ca am combinat niste oase de vita cu legume dulci(morcov, cartof, pastarnac).

 

INGREDIENTE

  • 2-3 oase rotunde de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 250 ml rosii pasate
  • sare
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • o mana taitei lati
  • 1 lingura baza pentru mancare de legume optional
  • 1 lingura ulei optional
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu legume si taitei:

Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant  aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare, foile de dafin, piperul boabe si legumele curatate, spalate si taiate astfel: cepa o lasam intreaga, morcovul rondele, cartofii si pastarnacul in bucati mari. Fierbem pentru 15 minute, dupa care strecuram supa din nou pentru a indeparta foile de dafin si piperul. Pastram in supa legumele care ne plac(eu am scos doar ceapa). Adaugam rosiile mixate si fierbem 7-8 minute.Completam cu zeama oprita cat este nevoie. Adaugam taiteii si baza pentru mancare. Daca dorim putem adauga si ulei. Fierbem taiteii dupa instructiunile de pe pachet. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde. Servim supa fierbinte.  

TIPS-URI

1

puteti inlocui oasele de vita cu rasol de vita cu os

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu legume si taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu fidea si crutoane