Mi-am dorit o supica mai usoara, dar consistenta, asa ca am combinat niste oase de vita cu legume dulci(morcov, cartof, pastarnac).
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare, foile de dafin, piperul boabe si legumele curatate, spalate si taiate astfel: cepa o lasam intreaga, morcovul rondele, cartofii si pastarnacul in bucati mari. Fierbem pentru 15 minute, dupa care strecuram supa din nou pentru a indeparta foile de dafin si piperul. Pastram in supa legumele care ne plac(eu am scos doar ceapa). Adaugam rosiile mixate si fierbem 7-8 minute.Completam cu zeama oprita cat este nevoie. Adaugam taiteii si baza pentru mancare. Daca dorim putem adauga si ulei. Fierbem taiteii dupa instructiunile de pe pachet. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde. Servim supa fierbinte.
1
puteti inlocui oasele de vita cu rasol de vita cu os