Cred ca ma reprofilez pe supele crema :))) nu de alta dar vad ca-i plac si fiului meu asa ca ... de ce nu? Toate au un inceput. De data acesta am preparat supa cu ce legume am gasit prin frigider si congelator.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se toarna cca 200 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc incet, acoperite.
Se curata morcovii, pastarnacul, telina, cartofii si conopida si se spala. Eu am avut conopida la congelator. Se taie morcovii, pastarnacul si telina in bucatele mai mari. Se pun intr-o oala si se toarna 2 litri de apa. Se pune pe foc la fiert cu o lgt de sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga conopida si cartofii si se lasa pana se fierb toate legumele. La final se toarna amestecul de ceapa si ciuperci, se adauga si usturoiul, se mai lasa sa dea cate va clocote impreuna dupa care se trage de pe foc. Se lasa sa se racoreasca usor apoi se da amestecul prin blender.
Intr-o alta oala se pune crema obtinuta si se da din nou pe foc. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust iar la final se adauga smantana. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se serveste cu crutoane.
Pofta buna!
1
Puteti prepata supa crema cu ce legume va plac.