Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de obicei. Cu faina de cocos in loc de faina obisnuita, cu zahar brun in loc de zahar normal, iar in loc de crema un iaurt grecesc si un sos dulce-acrisor de visine.
Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.
Pornim cuptorul la 170 grade.
Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.
Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana devine pufoasa si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si racit la temperatura camerei, vanilia si romul. Cernem amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.Lasam cateva minute amestecul in asteptare. Turnam amestecul intr-o tava tapetata.
Dam forma la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece proba scobitorii. Servim prajitura cu iaurt grecesc sau frisca si sos de visine.
Pentru sos fierbem toate ingredientele cateva minute pana sosul se leaga. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri apa.