M-am gandit sa fac o ciorba cu sir de porc si zeama de varza ,cat mai sunt temperaturile scazute;) Am gasit la carmangerie un sir cu ceva mai multa carnita si a fost exact ce voiam.
Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator.
Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert.
Pune oasele in vas,apa peste ele cat sa fie acoperite si putin mai mult peste ele.
Lasa sa fiarba circa 20 minute,timp in care tot iei spuma.
Cat fierb oasele curata,spala si toaca marunt zarzavatul.
Pune in oala cu ciorba zarzavatul si lasa la fiert.
Cand zarzavatul este fiert adauga sucul de rosii.
Lasa la fiert 10 min. si adauga zeama de varza.
Dupa 2-3 clocote stinge focul si adauga in oala de ciorba oul batut mestecand in oala pentru a se forma zdrenta.
Cand ciorba s-a mai racit adauga leusteanul tocat.
Serveste ciorbita cu ardei iute.
Sa va fie de folos!
1
cantitatea de zeama de varza variaza tinand cont de cat este de acra zeama.