Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2021 | 1566 vizualizari

 

 Tot am zis zau ca nu mai cumpar Camembert, aceasta branzica vestita in toata lumea. Vestita si puturoasa. Mi-am calcat pe promisiuni :D si din nou am adus-o acasa. Camembertul se topeste frumos si are un gust incredibil dupa aceasta. Eu o mai consum si ca atare alaturi de fructe proaspete sau chiar uscate.  Camembertul este o branza franceză cu pastă moale și crustă de mucegai, având formă rotundă, de culoare albă, preparată din lapte de vaca cu un procent de grasime de numai 23%. Pentru maturare are nevoie de la 4 pana 12 saptamani. Camembertul este considerat un simbol al patrimoniului gastronomic și un stereotip național al Frantei. Ca si curiozitate: Franta exporta anual aproximativ 30000 tone din productia anuala de 100 000 tone.

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci pleurotis mari
  • 200 gr branza Camembert
  • 100 gr cabanos
  • 1 ceapa verde-codite
  • 1 lingura codite tocate de patrunjel
  • ulei pentru pulverizat
  • oregano uscat maruntit
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos:

  1. Ciupercile se spala si se curata.
  2. Coditele din ciuperci se scot si se toaca.
  3. Cabanosul se taie rondele.
  4. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano.
  5. Pulverizati ciupercile cu putin ulei, interior si exterior.
  6. In fiecare palariuta de ciuperci se distribuie in mod egal, ceapa, patrunjel, coditele maruntite si branza Camembert.
  7. Se transfera ciupercile umplute intr-o tava ceramica.
  8. In varful fiecarei ciuperci se pun cateva rondele de cabanos.
  9. Dati tava ceramica la cuptor timp de 15-20 minute la 205 Grade C.
  10. Decorati ciupercile cu rondele de ceapa si le serviti.
  11. Ciupercile umplute cu Camembert sunt gustoase atat calde, cat si reci !

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Ciupercile umplute cu Camembert sunt gustoase atat calde cat si reci !

2

Eu am folosit oregano uscat din cultura proprie din gradina !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

15.02.2021, 23:55

Îmi place...!

oanapl 1

16.02.2021, 20:05

Delicioase!

dantes 1

17.02.2021, 11:18

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti