Friptura de porc cu carnati afumati, la tava

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2021 | 2347 vizualizari

 

 Inca afara este foarte frig si cuptorul poate sa coaca linistit . Este buna cate o friptura consistenta si gustoasa pe asemenea vreme .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 600 gr carnat afumat -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 2 linguri pasta de ardei cu telina -de casa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa salvie uscata maruntita
  • piper negru macinat
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • Pireu simplude cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnati afumati, la tava:

  1. Bucatile de pulpa se taie mai groase .
  2. Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda .
  3. Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul .
  4. Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa .
  5. Distribuiti in mod egal legumele taiate si mirodeniile maruntite .
  6. Condimentati cu piper si boia dulce de ardei . Sarati.
  7. Turnati deasupra uleiul si o cana cu apa .
  8. Tava se imacheteaza in folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 220 grade C timp de 45 minute .
  9. Dupa acest timp se scoate folia si se lasa sa scada sosul format .
  10. Pireul simplu de cartofi se amesteca cu putina grasime  si legume coapte din tava cu friptura .
  11. Portionati carnatul
  12. Serviti friptura cu pireu cald , insotita de muraturile preferate .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu suntem mari amatori , dar cele doua beri Peroni aburinde ce au aparut subit de pe balcon , au mers perfect cu friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnati afumati, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava