Pulpa de ied umpluta cu legume poate fi consumata ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de o garnitura si/sau salata.
Pulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit.
Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta.
Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si foarte ascutita.
Intindem bucata de carne pe un tocator si u ungem cu toate condimentele ,trecute la ingrdiente,pentru macerat.
Punem carnea intr-un vas(oala,castron)turnam vinul si acoperim vasul.
Lasam la macerat 10-12 ore.
Umplutura
Legumele radacinoase se spala si se rad pe razatoarea muca.
Ceapa curatata ,spalata se toaca marunt.
Ciupercile spalate se toaca in bucati mai mari .O ciuperca mica se taie in 4,iar una mare in 8.
Ardeiul spalat,sters il tocam grosier.
Punem o tigaie pe foc .Cand s-a incins adaugam uleiul si masam cam 30 sec,pantru a se inginge.
Peste uleiul incins adaugam ceapa si o lasam 2-3 minute la calit.
Cand ceapa este translucida adaugam pe rand ardeiul,morcovul ,ciupercile,telina,
si pastarnacul.
Calim legumele pana devin moi.Daca este nevoie adaugam si cei 200 ml.apa in doua randuri.
Condimentam legumele si le saram sa se raceasca.
Dupa expirarea timpului scoatem carnea din marinada si o spalam.
O intindem pe tocator,o condimentam cu putina sare,tozmarin si piper.
Peste carne adaugam umplutura.
Rulam carnea ,o prindem cu scobitori sau o legam cu sfoara de bucatarie si o punem in vasul aparatului.
Adaugam vinul si restul condimentelor,punem capacul,setam aparatul la programul 3 ore si ne vedem de treaba.
Cand este gata se lasa in aparat sa se raceasca putin.
Se serveste cu garnitura si salata dorita.
Sa va fie de folos!