Tafelspitz vienez am mancat si la mama lui acasa. Mi-a placut foarte mult. Se prepara din bucati de rasol de vita cu legume si se serveste carnea calda insotita de legumele din supa. Traditional, Tafelspitzul este servit cu un sos de hrean cu mere sau sos de hrean cu smantana si marar .Zeama in care a fiert carnea si legumele este folosit ca baza la o supa in care se fierb taitei traditionali spatzle .
Tafelspitzu, desi simplu de preparat , l a ajuns atat de vestit pentru ca era mancarea preferata a imparatului Frantz Josef.
Sincer noi servim foarte des carne de vita cu legume fierte in supa . De data aceasta am vrut sa respect reteta de tafelspitz traditional vienez .
1
Tafelspitz este numele austriac al tăieturii de carne care este folosită, de obicei de la un bou tânăr . Această tăietură este cunoscută în mod obișnuit în Statele Unite sub numele de Standing Rump sau Top Round , în funcție de nomenclatura tăieturilor utilizate. Croiala britanică s-ar numi Topside . În Australia, se numește Rump Cap. Este capătul posterior superior al vitelor de unde provine coada. Alternativ, o bucată similară de carne de vită de la un tânăr bou, atârnată corespunzător, cu grăsime albă fermă (nu galbenă). Grăsimea poate fi lăsată pentru a preveni uscarea cărnii. Macelarii austrieci au dat aproape fiecărui mușchi de carne de vită un nume separat. Numai piciorul din spate este împărțit în 16 tăieturi: există, de exemplu, Hüferscherzl, Hüferschwanzl, Nuss, Wadlstutzen, Gschnatter, Schwarzes Scherzl, Weißes Scherzl, Dünnes Kügerl, Schalblattel (numit și Fledermaus ).[Wikipedia ]