Tafelspitz vienez

de mihaelar63 in Vita, 15 Feb 2021 | 4288 vizualizari

 

 Tafelspitz vienez am mancat si la mama lui acasa. Mi-a placut foarte mult. Se prepara din bucati de rasol de vita cu legume si se serveste carnea calda insotita de legumele din supa. Traditional, Tafelspitzul este servit cu un sos de hrean cu mere sau sos de hrean cu smantana si marar .Zeama in care a fiert carnea si legumele este folosit ca baza la o supa in care se fierb taitei traditionali spatzle .
Tafelspitzu, desi simplu de preparat , l a ajuns atat de vestit pentru ca era mancarea preferata a imparatului Frantz Josef.
 Sincer noi servim foarte des carne de vita cu legume fierte in supa . De data aceasta am vrut sa respect reteta de tafelspitz traditional vienez .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg rasol de vita -3 bucati
  • 3 morcovi mari
  • 3 catei usturoi
  • 9 cartofi mici
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 boabe seminte ienupar
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tafelspitz vienez:

  1.  Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina , patrunjel radacina , foaie de dafin , boabe de piper si cartofi la fiert .
  4. Ceapa se taie in doua si se rumenste pe taietura , usor , intr-o tigaie  fara ulei . Aceasta imbunatateste gustul si da o culoare frumoasa supei .
  5. Nu uitati sa sarati . Fierbeti in 3l apa .
  6. Pentru fierbere eu am folosit batrana mea oala cu aburi .
  7. Daca nu aveti oala cu fierbere sub presiune , fierbeti sub capac , la foc mic , pana carnea este bine patrunsa .
  8. Avantajele fierberii sub presiune sunt ca se pastreaza mai bine legumele [nu se sfarma ] si zeama este clara.
  9. Dupa 90 de minute  de fiert la foc domol , am scos capacul [ respectand regulile ] si am scurs aproape toata zeama [in care ulterior am facut galuste de gris ].
  10. Acum am adugat boabele de ienupar si le-am last sa infuzeze inca 20 minute la focul dat la minimum posibil .
  11. In reteta originala ienuperul se pune la inceput . Stiam ca nu va influenta [ in sensul ca-mi va place ]gustul carnii si al legumelor dar nu stiam cum va fi zeama .
  12. Din acest motiv am salvat zeama si am folosit ienupar mai tarziu .
  13. Bucatile de carne se servesc insotite de legumele fierte din supa .
  14. Dati prospetime tafelspitzului cu patrunjel verde tocat .
  15. Noi am pus alaturi un sos simplu de hrean razuit, acrit cu otet de mere si amestecat cu miere, piper si smantana .
  16.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Tafelspitz este numele austriac al tăieturii de carne care este folosită, de obicei de la un bou tânăr . Această tăietură este cunoscută în mod obișnuit în Statele Unite sub numele de Standing Rump sau Top Round , în funcție de nomenclatura tăieturilor utilizate. Croiala britanică s-ar numi Topside . În Australia, se numește Rump Cap. Este capătul posterior superior al vitelor de unde provine coada. Alternativ, o bucată similară de carne de vită de la un tânăr bou, atârnată corespunzător, cu grăsime albă fermă (nu galbenă). Grăsimea poate fi lăsată pentru a preveni uscarea cărnii. Macelarii austrieci au dat aproape fiecărui mușchi de carne de vită un nume separat. Numai piciorul din spate este împărțit în 16 tăieturi: există, de exemplu, Hüferscherzl, Hüferschwanzl, Nuss, Wadlstutzen, Gschnatter, Schwarzes Scherzl, Weißes Scherzl, Dünnes Kügerl, Schalblattel (numit și Fledermaus ).[Wikipedia ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Tafelspitz vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean