Prajitura aceasta cu mere am gasit-o scrisa intr-un caiet vechi si am zis sa o incerc. Daca va plac prajiturile cu mere, sigur va fi pe placul vostru si aceasta varianta.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte.
Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste crema si devine spumoasa. Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza si acesta. Se pun merele rase si scortisoara. Se amesteca. La final se pune faina si praful de copt. Se amesteca totul bine apoi se incorporeaza cu miscari usoare spuma de albusuri.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Daca doriti, puteti presara deasupra zahar pudra. Eu am preferat sa nu pun, fiind prajitura oricum destul de dulce.