A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Chifle impletite

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe...Citeste continuarea

Stroganoff din carne de porc si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Carnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit. Se setează slow cookerul Crock Pot , la programul HIGH (aproximativ 100 grade...Citeste continuarea

Cartofi cu coaste de porc aromate...

Postat de: trifadalia in Porc

 Se spala si se portioneaza costitele de porc individual. Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica...Citeste continuarea

Desert prajitura cu migdale, lamaie...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare....Citeste continuarea

Desert cornulete Mena

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi...Citeste continuarea

Crap de Dunare la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Crap / Caras

Am curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si...Citeste continuarea

Orez cu lapte, piure de mar,...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie...Citeste continuarea

Mancare greceasca de miel capama)...

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam pulpa de pielite si scoatem carnea de pe os.Taiem carnea cubulete mici. Procedam la fel cu organele de miel.Tinem ficatul taiat cubulete in putina apa rece pentru a iesi sangele din el,...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea

Desert prajitura Bellevue cu...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand...Citeste continuarea

Currywurst (Germania)

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Amestecati sosul de rosii cu mustarul,  otetul, bulionul, zaharul, sare si piper. Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati.  . Varsati...Citeste continuarea

Dovlecei sotati cu pancetta si sos...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu verdeturi si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Pulpele de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi și usturoi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul slow cooker Crock Pot , sau într-un vas termorezistent....Citeste continuarea

Supa deasa din curcan cu legume si...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Aripile de curcan curățate de eventualii tulei, se pun la fiert cu apă rece cât să le acopere, în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock Pot din dotare, pe modulul HIGH, 3...Citeste continuarea

Crumble cu prune si fulgi de ovaz...

Postat de: katty in Slow Cooker

Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Ungem vasul aparatului slow cooker Crock Pot cu unt. Asezam prunele, iar deasupra presaram 2 linguri zahar pudra cu aroma de...Citeste continuarea

Salata duo de varza cu morcovi si...

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Indepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat. Frecam razaturile de varza cu putina sare si...Citeste continuarea

Pizza milaneza

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea...Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor...Citeste continuarea

Rulada de purcel cu sos barbeque la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Spalati bucata de carne, o stergeti cu niste servetele. O rulati cat mai strans, apoi o legati cu sfoara de bucatarie. Presarati rulada cu sare, piper, boia de ardei dulce si oregano. O...Citeste continuarea

Varza cu ciolan afumat la slow...

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam varza de frunzele exterioare, o taiem in doua jumatati si o tocam fin.Presaram putina sare peste ea si o frecam bine sa se inmoaie. Spalam ciolanul cu apa clocotita, il scurgem bine si il...Citeste continuarea

Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella

Postat de: RODIMUR in Salate

Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea...Citeste continuarea

Zacusca de fasole la slow cooker...

Postat de: katty in Slow Cooker

Spalam fasolea in mai multe ape, apoi o acoperim cu apa si dam cateva clocote. Scurgem apa, apoi o acoperim cu apa cat sa o depaseasca cu cateva degete si o lasam la rece peste noapte. A doua zi...Citeste continuarea

Mega chiftea de dovlecei cu porumb...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama  lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul,...Citeste continuarea

Papricas de caprioara

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Taiem carnea in bucati mai mici. O asezam intr-un vas cu capac si adauam peste ea vinul, piper, foi de dafin si cimbru..Acoperim vasul si il lasam la frigider 12-24 ore, avand grija sa ...Citeste continuarea

Bors taranesc de fasole pastai cu...

Postat de: katty in Ciorbe

Pregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem. Intr-o oala punem la fiert  apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si...Citeste continuarea

Desert Pavlova, cu rochie de vara...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am...Citeste continuarea

Ardei grasi umpluti cu varza

Postat de: dantes in Muraturi

Se aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine. Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar...Citeste continuarea

Omleta cu broccoli si telemea, la...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Buchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase ca la bunica

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri,...Citeste continuarea

Aperitiv chifla cu branza...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o...Citeste continuarea

Castraveti in otet (2020)

Postat de: ancutsa in Muraturi

    Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute. Tai morcovul rondele. Așezi...Citeste continuarea

Muschi de porc la slow cookerul...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Pui într-un castron înalt mușchiul de porc și torni peste el vinul alb.  Presari mirodenii după gust. Eu am folosit mirodenii pe care mi le-am pregătit în...Citeste continuarea

Zacusca cu morcovi

Postat de: Bunica in Zacusca

Spala si curata morcovul. Spala si scoate cotoarele si semintele la ardei. Da ardeiul si morcovul prin robot sa fie maruntit bine. Ardeiul+morcovul+200 ml. apa+ 1/2l. ulei se pun la fiert...Citeste continuarea

Enchiladas cu pui si porumb

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Pentru inceput pregatiti  sosul : Ceapa curatata o tocati marunt. Usturoiul curatat il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete mici. Incingeti uleiul intr-o...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc, in...

Postat de: RODIMUR in Porc

Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească. Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu faina de hrisca...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Topiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti...Citeste continuarea

Ghiveci de legume (ratatouille) cu...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti...Citeste continuarea

Paste cu spanac si sos de smantana...

Postat de: RODIMUR in Paste

Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare,...Citeste continuarea

Aperitiv chec din carne, ciuperci...

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea

Legume coapte pe gratar, in ulei de...

Postat de: Bucataras in Conserve

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.  Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si lamaie

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa...Citeste continuarea

Shaorma cu de toate

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam condimentele impreuna cu uleiul adaugam carnea de porc(care eu am taiat-o felii ca pentru snitele)am amestecat si am lasat la rece 1 ora. Adaugam carnea in tava unsa cu...Citeste continuarea

Kefta tunisienne

Postat de: Criss in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se...Citeste continuarea

Fusilli cu kaizer si smantana

Postat de: gaby_d in Fusilli

Pui la fiert pastele in apa cu sare. Nu le vei adauga decat atunci cand apa va da in clocot si le vei fierbe conform indicatiilor de pe cutie. In timp ce fierb ocupa-te de sos. Taie fasii...Citeste continuarea

Garnitura de legume la punga, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă...Citeste continuarea

Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...Citeste continuarea

Desert tarta frangipane cu pere

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi...Citeste continuarea

Desert tarta cu nuci, alune, prune...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă...Citeste continuarea

Desert rulouri cu foietaj de casa...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Pregătirea aluatului: Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci. Între timp, scoți untul, îl bați cu...Citeste continuarea

Desert tort cu caju si crema de...

Postat de: ancutsa in Torturi

   Blatul: Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]