Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chifle impletite
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe...Citeste continuarea
Stroganoff din carne de porc si...
Postat de: panacris in Slow CookerCarnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit. Se setează slow cookerul Crock Pot , la programul HIGH (aproximativ 100 grade...Citeste continuarea
Cartofi cu coaste de porc aromate...
Postat de: trifadalia in PorcSe spala si se portioneaza costitele de porc individual. Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica...Citeste continuarea
Desert prajitura cu migdale, lamaie...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt si dimensiuni 24/36 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare....Citeste continuarea
Desert cornulete Mena
Postat de: Constelatialeu in DulciuriUntura trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-u castron amestecam faina cu sarea si praful de copt, apoi adaugam untura si o framantam intre degete, adaugam nuca macinata, framantam, apoi...Citeste continuarea
Crap de Dunare la cuptor
Postat de: Constelatialeu in Crap / CarasAm curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si...Citeste continuarea
Orez cu lapte, piure de mar,...
Postat de: Bucataras in DulciuriPune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie...Citeste continuarea
Mancare greceasca de miel capama)...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam pulpa de pielite si scoatem carnea de pe os.Taiem carnea cubulete mici. Procedam la fel cu organele de miel.Tinem ficatul taiat cubulete in putina apa rece pentru a iesi sangele din el,...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc, la cuptor
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se scurge bine de apă, se fasonează, se taie bucățele și se toacă mărunt. Se curăță ceapa, se spală și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic,...Citeste continuarea
Desert prajitura Bellevue cu...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o tava rotunda de 18 sau 20 cm. Puneti pe fundul ei hartie de copt. Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma adaugand...Citeste continuarea
Currywurst (Germania)
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneAmestecati sosul de rosii cu mustarul, otetul, bulionul, zaharul, sare si piper. Colorati ceapa curatata si tocata in uleiul incins cu carnatii taiati bucati. . Varsati...Citeste continuarea
Dovlecei sotati cu pancetta si sos...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu verdeturi si...
Postat de: panacris in Slow CookerPulpele de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi și usturoi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul slow cooker Crock Pot , sau într-un vas termorezistent....Citeste continuarea
Supa deasa din curcan cu legume si...
Postat de: panacris in Slow CookerAripile de curcan curățate de eventualii tulei, se pun la fiert cu apă rece cât să le acopere, în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock Pot din dotare, pe modulul HIGH, 3...Citeste continuarea
Crumble cu prune si fulgi de ovaz...
Postat de: katty in Slow CookerSpalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Ungem vasul aparatului slow cooker Crock Pot cu unt. Asezam prunele, iar deasupra presaram 2 linguri zahar pudra cu aroma de...Citeste continuarea
Salata duo de varza cu morcovi si...
Postat de: AdrianUdrea in SalateIndepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat. Frecam razaturile de varza cu putina sare si...Citeste continuarea
Pizza milaneza
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face un aluat din: făină albă, drojdie, zahăr, sare extrafină, apă caldă și ulei de măsline, adăugat la sfârșitul frământării, pentru definitivare. După adăugarea...Citeste continuarea
Desert papanasi prajiti
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor...Citeste continuarea
Rulada de purcel cu sos barbeque la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati bucata de carne, o stergeti cu niste servetele. O rulati cat mai strans, apoi o legati cu sfoara de bucatarie. Presarati rulada cu sare, piper, boia de ardei dulce si oregano. O...Citeste continuarea
Varza cu ciolan afumat la slow...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam varza de frunzele exterioare, o taiem in doua jumatati si o tocam fin.Presaram putina sare peste ea si o frecam bine sa se inmoaie. Spalam ciolanul cu apa clocotita, il scurgem bine si il...Citeste continuarea
Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella
Postat de: RODIMUR in SalateMai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea...Citeste continuarea
Zacusca de fasole la slow cooker...
Postat de: katty in Slow CookerSpalam fasolea in mai multe ape, apoi o acoperim cu apa si dam cateva clocote. Scurgem apa, apoi o acoperim cu apa cat sa o depaseasca cu cateva degete si o lasam la rece peste noapte. A doua zi...Citeste continuarea
Mega chiftea de dovlecei cu porumb...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul,...Citeste continuarea
Papricas de caprioara
Postat de: katty in Mancaruri cu carneTaiem carnea in bucati mai mici. O asezam intr-un vas cu capac si adauam peste ea vinul, piper, foi de dafin si cimbru..Acoperim vasul si il lasam la frigider 12-24 ore, avand grija sa ...Citeste continuarea
Bors taranesc de fasole pastai cu...
Postat de: katty in CiorbePregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem. Intr-o oala punem la fiert apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si...Citeste continuarea
Desert Pavlova, cu rochie de vara...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am...Citeste continuarea
Ardei grasi umpluti cu varza
Postat de: dantes in MuraturiSe aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine. Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar...Citeste continuarea
Omleta cu broccoli si telemea, la...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriBuchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea...Citeste continuarea
Desert gogosi pufoase ca la bunica
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri,...Citeste continuarea
Aperitiv chifla cu branza...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriTai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o...Citeste continuarea
Castraveti in otet (2020)
Postat de: ancutsa in MuraturiPui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute. Tai morcovul rondele. Așezi...Citeste continuarea
Muschi de porc la slow cookerul...
Postat de: ancutsa in Slow CookerPui într-un castron înalt mușchiul de porc și torni peste el vinul alb. Presari mirodenii după gust. Eu am folosit mirodenii pe care mi le-am pregătit în...Citeste continuarea
Zacusca cu morcovi
Postat de: Bunica in ZacuscaSpala si curata morcovul. Spala si scoate cotoarele si semintele la ardei. Da ardeiul si morcovul prin robot sa fie maruntit bine. Ardeiul+morcovul+200 ml. apa+ 1/2l. ulei se pun la fiert...Citeste continuarea
Enchiladas cu pui si porumb
Postat de: rocsi_1612 in PuiPentru inceput pregatiti sosul : Ceapa curatata o tocati marunt. Usturoiul curatat il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete mici. Incingeti uleiul intr-o...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc, in...
Postat de: RODIMUR in PorcCartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească. Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu faina de hrisca...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTopiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (ratatouille) cu...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti...Citeste continuarea
Paste cu spanac si sos de smantana...
Postat de: RODIMUR in PasteCum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare,...Citeste continuarea
Aperitiv chec din carne, ciuperci...
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCeafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea
Legume coapte pe gratar, in ulei de...
Postat de: Bucataras in ConserveLegumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor. Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...Citeste continuarea
Desert tort cu afine si lamaie
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa...Citeste continuarea
Shaorma cu de toate
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam condimentele impreuna cu uleiul adaugam carnea de porc(care eu am taiat-o felii ca pentru snitele)am amestecat si am lasat la rece 1 ora. Adaugam carnea in tava unsa cu...Citeste continuarea
Kefta tunisienne
Postat de: Criss in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se...Citeste continuarea
Fusilli cu kaizer si smantana
Postat de: gaby_d in FusilliPui la fiert pastele in apa cu sare. Nu le vei adauga decat atunci cand apa va da in clocot si le vei fierbe conform indicatiilor de pe cutie. In timp ce fierb ocupa-te de sos. Taie fasii...Citeste continuarea
Garnitura de legume la punga, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeLegumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă...Citeste continuarea
Peltea din piersici rosii si gutui
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemIntr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...Citeste continuarea
Desert tarta frangipane cu pere
Postat de: ancutsa in PrajituriAluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi...Citeste continuarea
Desert tarta cu nuci, alune, prune...
Postat de: ancutsa in PrajituriAluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă...Citeste continuarea
Desert rulouri cu foietaj de casa...
Postat de: ancutsa in DulciuriPregătirea aluatului: Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci. Între timp, scoți untul, îl bați cu...Citeste continuarea
Desert tort cu caju si crema de...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care...Citeste continuarea