De mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si ceva ingrediente mai usoare.
Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc.
Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si framantam bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca.
Intre timp mixam rosiile si le punem intr-o craticioara. Adaugam restul de ingrediente si fierbem 5-7 minute.Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca. Aluatul pe care l-am facut este suficient pentru 2-3 pizze. Eu am facut 2,iar din aluatul ramas am copt 2 lipii pe gratar.
Intindem aluatul pe formele de pizza. Ungem cu sos de rosii din abundenta. Asezam deasupra salamul taiar subtire, porumbul, maslinele felii, iar deasupra punem mozzarella rasa.
Dam la foc iute pana se rumeneste frumos.