Desert tort Medovik cu blat pufos

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 20 Mar 2021 | 6366 vizualizari

 

Mie mi-a placut foarte mult tortul Medovik. De data aceasta am incercat varianta cu blat pufos. Delicioase ambele.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 90g miere
  • 10g praf de copt
  • 150g faina
  • 10 g ulei

Crema:

  • 500g smantana 35% grasime
  • 500g mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 300-350g visine

Decor:

  • 200g frisca naturala
  • 100g zahar
  • 150g nuca
  • 50g migdale
  • 50g biscuiti
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Medovik cu blat pufos:

Pentru blat am pus pe foc mierea pana si-a schimbat culoarea, a inceput sa se albeasca. Am mixat ouale spuma cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Peste oua am adaugat mierea calda, apoi uleiul. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 21 cm. Am introdus tava in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Blatul meu nu a crescut foarte mult si il puteam imparti in 3, ci doar in doua bucati , asa ca am mai pregatit inca o compozitie si am mai copt un blat. A doua compozitie a crescut mai mult si am impartit acest blat in 3 . Deci am obtinut in total 5 bucati de blat. Pentru crema am lasat cateva ore la scurs smantana. Am mixat smantana, am adaugat zahar pudra dupa gust, cam 3-4 linguri, apoi mascarponele la temperatura camerei. Pentru montare am asezat primul blat, l-am stropit cu zeama de la un compot de visine, am pus apoi un strat de crema si peste crema am distribuit visine. Eu am avut visine conservate de mine la borcan . Nu am folosit visine din compot pentru ca sunt zemoase. Am procedat la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am distribuit putina crema, cat sa nu se usuce. Am introdus tortul la rece si a doua zi l-am imbracat in frisca batuta cu un plic de intaritor , apoi cu krantz de nuci si migdale amestecat cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o planseta umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-un tocator electric impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am imbracat tortul. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate( din comert).Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Ina 1

26.03.2021, 21:54

Waaaa

Ancutsa 1

04.04.2021, 14:17

Delicios!

Anett 1

05.12.2021, 15:19

Super tort!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Medovnik