Ghiveci picant

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Mar 2021 | 4393 vizualizari

 

Ghiveciul picant de legume, cu mamaliguta este preferat la noi in familie.Toate legumele in cratita si la preparat cu ele!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras/kapia rosu
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei iute
  • 200 g. suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci picant:

Pentru inceput curatam si spalam legumele.

Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi.

Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza.

Se lasa cu sare 10 minute.

Se spala si se usuca in servetel de hartie.

Ia o tigaie si pune ulei la incins.

Ceapa taiata solzisori se pune in tigaie si se caleste usor,fara a o rumeni.

Apoi se adauga morcovul ,telina ,pastarnacul taiate rondele.

La lasi la calit 10 minute si adaugi vinetele si dovlecelul taiat rondele.

Daca nu si-au lasat suficienta zeama poti adauga 100-150 ml.apa.

Se adauga sucul de rosii ,usturoiul tocat si 1/2 ardei iute tocat.

Stinge focul si pune patrunjelul tocat.

Se serveste cu sau fara mamaliguta.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci