Ghiveci picant

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Mar 2021 | 4181 vizualizari

 

Ghiveciul picant de legume, cu mamaliguta este preferat la noi in familie.Toate legumele in cratita si la preparat cu ele!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras/kapia rosu
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei iute
  • 200 g. suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci picant:

Pentru inceput curatam si spalam legumele.

Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi.

Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza.

Se lasa cu sare 10 minute.

Se spala si se usuca in servetel de hartie.

Ia o tigaie si pune ulei la incins.

Ceapa taiata solzisori se pune in tigaie si se caleste usor,fara a o rumeni.

Apoi se adauga morcovul ,telina ,pastarnacul taiate rondele.

La lasi la calit 10 minute si adaugi vinetele si dovlecelul taiat rondele.

Daca nu si-au lasat suficienta zeama poti adauga 100-150 ml.apa.

Se adauga sucul de rosii ,usturoiul tocat si 1/2 ardei iute tocat.

Stinge focul si pune patrunjelul tocat.

Se serveste cu sau fara mamaliguta.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

18.03.2021, 19:05

Rocsi 1

19.03.2021, 18:46

Tare faine sunt ghiveciurile de legume, mai ales ca te poti juca cu legumele!

mirela0911 1

21.03.2021, 20:08

Buna idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus