Ghiveciul picant de legume, cu mamaliguta este preferat la noi in familie.Toate legumele in cratita si la preparat cu ele!
Pentru inceput curatam si spalam legumele.
Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi.
Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza.
Se lasa cu sare 10 minute.
Se spala si se usuca in servetel de hartie.
Ia o tigaie si pune ulei la incins.
Ceapa taiata solzisori se pune in tigaie si se caleste usor,fara a o rumeni.
Apoi se adauga morcovul ,telina ,pastarnacul taiate rondele.
La lasi la calit 10 minute si adaugi vinetele si dovlecelul taiat rondele.
Daca nu si-au lasat suficienta zeama poti adauga 100-150 ml.apa.
Se adauga sucul de rosii ,usturoiul tocat si 1/2 ardei iute tocat.
Stinge focul si pune patrunjelul tocat.
Se serveste cu sau fara mamaliguta.
Sa va fie de folos!