Aperitiv briose cu legume si branza sarata

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2021 | 5154 vizualizari

 

Cu aceste mini-aperitive in forme de briose am reusit sa imi conving copii sa manance, pentru ca in forme de tarta sau in tava mare nu s-au atins, asa ca raman la tava de briose ;) :))

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovlecel verde
  • 1 morcov de marime medie
  • 200 g branza sarata
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu legume si branza sarata:

Legumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam branza, faina, legumele razuite cu tot cu zeama lasata, iar la final uleiul si potrivim de sare. (Dupa fiecare ingredient adaugat, mixam!)  Compozitia rezultata o turnam in forme de briose, (ies circa 17 briose), eu am facut 12, iar cu restul l-am pus intr-o tava  micuta de 12cm. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30-40minute sau pana sunt frumos rumenite.  Sunt super bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu legume si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu telemea si ciuperci