Desert gogosi (reteta 2)

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Mar 2021 | 3567 vizualizari

 

Gogoșile, fie ele rotunde, inele, împletite sau de orice formă vă plac, sunt delicioase în week-end, când toată lumea ar mânca ceva bun. Dacă mai scoatem la testat și dulcețurile pregătite în vară, nu-ți mai trebuie altceva.
De data aceasta le-am făcut cu îndulcitor, să poată mânca și tata, el le-a mâncat simple, iar noi, cu gem sau zahăr pudră. Dacă doriți, le puteți face numai cu zahăr (am scris la ingrediente echivalentul pentru îndulcitorul folosit de mine).

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie uscată,
  • 2,5 ml îndulcitor / 2 linguri zahăr,
  • 300 ml lapte,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță cu sare,
  • 4 ouă L,
  • 70 ml ulei,
  • 800 g făină,
  • Coajă de lămâie, după gust,
  • Un vârf de cuțit vanilie Bourbon pudră,
  • 140 g făină pentru blatul de lucru,
  • Gem de caise / zahăr pudră
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi (reteta 2):

 

Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi să amesteci, iar restul de făină îl adaugi treptat (mie mi-au trebuit aprox 800 g în total la aluat). Încorporezi treptat și uleiul. Frămânți aluatul cu mâinile sau la robotul de bucătărie aprox 6 minute până obții un aluat neted, lucios, pufos, ușor moale.

Transferi aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, pulverizei puțin ulei pe aluat, îl netezești și îl acoperi cu folie alimentară. Îl lași la dospit o oră sau până își dublează volumul.

 

Răstorni aluatul pe pe blatul de lucru presărat cu făină și frămânți doar ușor, cât să-i dai formă. Împarți aluatul în două bucăți, ca să lucrezi mai ușor. Întinzi cu sucitorul fiecare aluat într-o foaie potrivită ca grosime, apoi decupezi gogoșile cu paharul sau o formă de patiserie. Poți scobi mijlocul cu un dui. Poți face gogoși rotunde, inel, împletite sau ce forme îți plac.

 

Prăjești gogoșile în uleiul încins (la 175 °C), rumenindu-le pe ambele părți.

Odată prăjite, transferi gogoșile într-o tavă mare pregătită cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

Servești gogoșile cu gem sau zahăr pudră.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gogosi-9.html

TIPS-URI

1

Dacă ai un termometru de bucătărie, folosește-l cu încredere, ai grijă ca uleiul să nu fie prea încins, gogoșile se vor prăji repede, dar riști să nu se facă înăuntru. Iarăși, dacă e prea rece, gogoșile vor absorbi mult ulei. Temperatura optimă: 175 de grade. Testat si experimentat.

2

După ce ați decupat gogoșile, mai lăsați pe masă circa 10 minute la dospit, vor ieși mai pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi (reteta 2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi