Desert prajitura cu lamaie

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 9763 vizualizari

 

O prajitura delicata cu blat pufos si crema fina, cu aroma intensa de lamaie.  

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 110 gr zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 135 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema:

  • 3 oua
  • 130 gr zahar
  • 10 gr amidon de porumb
  • 100 ml suc de lamaie
  • 100 gr unt

Decor:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie:

 

Pentru blat am mixat spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si zeama si coaja rasa de lamaie.

Separat am mixat galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si 2 linguri apa rece. Am adaugat galbenusurile peste albusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (20/30) si am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20/25 minute. Dupa ce s a racit complet am taiat blatul in doua pe jumatatea tavii si tot in doua pe inaltimea blatului, obtinand astfel 4 bucati subtiri de blat.

Pentru crema am amestecat ouale cu zaharul (data viitoare voi pune mai mult zahar, crema a iesit cam acrisoara dupa gustul meu) si amidonul de porumb. Am adaugat sucul de lamaie infiebantat, am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am amestecat aceasta compozitie cu 100 gr unt (82%).

Am pus crema rece intre cele 4 blaturi si am introdus prajitura la rece pentru cel putin o ora. Am portionat prajitura, am pus pe fiecare bucata ciocolata alba topita cu frisca, apoi am decorat cu aceeasi crema de lamaie si firicele de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora