O prajitura delicata cu blat pufos si crema fina, cu aroma intensa de lamaie.
Blat:
Crema:
Decor:
Pentru blat am mixat spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si zeama si coaja rasa de lamaie.
Separat am mixat galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si 2 linguri apa rece. Am adaugat galbenusurile peste albusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (20/30) si am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20/25 minute. Dupa ce s a racit complet am taiat blatul in doua pe jumatatea tavii si tot in doua pe inaltimea blatului, obtinand astfel 4 bucati subtiri de blat.
Pentru crema am amestecat ouale cu zaharul (data viitoare voi pune mai mult zahar, crema a iesit cam acrisoara dupa gustul meu) si amidonul de porumb. Am adaugat sucul de lamaie infiebantat, am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am amestecat aceasta compozitie cu 100 gr unt (82%).
Am pus crema rece intre cele 4 blaturi si am introdus prajitura la rece pentru cel putin o ora. Am portionat prajitura, am pus pe fiecare bucata ciocolata alba topita cu frisca, apoi am decorat cu aceeasi crema de lamaie si firicele de ciocolata alba.