Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

de mihaelar63 in Mezel de casa, 21 Mar 2021 | 4465 vizualizari

 

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica- cu boia de ardei. Probabil termenul vine de la ,, paprika ". Recent am deschis un borcan de castraveti in saramura extem de gustosi. Am gustat zeama castravetilor si am gasit-o foarte gustoasa. Daca se fierbe slaninuta in zeama de varza acra, de ce nu si in cea de castraveti ?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr slanina de porc de pe burta - cu o dunga de carne de la porc de casa
  • 500 ml saramura de la castravetii murati inclusiv rondelele de hrean
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita piper bobe
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 3 catei usturoi
  • piper negru macinat
  • sare-optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti:

  1. Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti .
  2. In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura .
  3. Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute.
  4. Se incearca cu o furculita daca are consistenta dorita.
  5. Dupa mine 40  minute a fost cam mult era suficient si 30, pentru ca nu imi place sa fie prea fiarta .
  6. Se scoate slaninuta din lichidul in care fierbe si se unge cu usturoiul dat prin presa .
  7. Slanina calda absoarbe mai bine gustul usturoiului.
  8.  Presarati pe deasupra boia dulce de ardei de calitate.
  9. Daca va place mai picanta cum este in cazul nostru se pune si piper negru macinat .
  10. Se pune slaninuta poricata sa se raceasca si se serveste dupa preferinata cu paine proaspata si legume .
  11.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prefer slanina de pe burta cu o dunga de carne .

2

Nu prepar cantitati mari decat cate o bucata mic care se degusta in maximum 2 zile .

3

Sarea se foloseste optional. Asta depinde cat de sarata este zeama castravetilor .

4

Sunt multumita de gustul slaninutei popricata si am sa repet experienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

22.03.2021, 21:51

Catalina , mai ales ca slaninuta este de la porc de casa

dantes 1

23.03.2021, 09:56

Interesant!

Rahela Velicu 1

01.06.2021, 20:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sunca si costita