Desert prajitura cu morcov si crema de branza

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 5567 vizualizari

 

O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr morcov ras
  • 80 gr nuci
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • o lingura coaja de portocala rasa
  • un varf de cutit scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 500 gr crema de branza
  • 150 gr unt
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 80 gr zahar pudra

Krantz

  • 100 gr zahar
  • 50 gr nuca
  • 10 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcov si crema de branza:

Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.

Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte tocate.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 50 min.. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Am lasat blatul sa se raceasca.

Pentru crema ammixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.

Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul.

Am pus un strat subtire de crema peste blat, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.

Pentru decor se mai pot folosi jeleuri, bucati de portocala confiata, bucati de nuca etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcov si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

ieri la 17:01

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]