Desert prajitura cu morcov si crema de branza

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 18 Mar 2021 | 3755 vizualizari

 

O prajitura cu miros de sarbatori de iarna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr morcov ras
  • 80 gr nuci
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • o lingura coaja de portocala rasa
  • un varf de cutit scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Crema:

  • 500 gr crema de branza
  • 150 gr unt
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 80 gr zahar pudra

Krantz

  • 100 gr zahar
  • 50 gr nuca
  • 10 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu morcov si crema de branza:

Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.

Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte tocate.

Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) am introdus in cuptorul incins pentru aproximativ 50 min.. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Am lasat blatul sa se raceasca.

Pentru crema ammixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.

Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul.

Am pus un strat subtire de crema peste blat, apoi am presarat kratzul. Am portionat prajitura si am decorat fiecare bucata cu crema.

Pentru decor se mai pot folosi jeleuri, bucati de portocala confiata, bucati de nuca etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcov si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi