Aperitiv placintele cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2021 | 3678 vizualizari

 

Am pregatit de curand o portie de placintele delicioase, usor crocante, adaptata dupa o reteta a Silviei Jurcovan.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 200 ml apa
  • 300 gr untura
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 200 gr urda
  • 300 gr branza telemea de oaie
  • 1 ou
  • 1 ou ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu branza:

Intr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.

Intr-un castron amestecam 100 gr faina cu 200 gr untura la temperatura camerei. Aluatul tinut la rece in intindem pe un blat infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu amestecul de faina si untura si rulam aluatul pe latura mai lunga. Intindem cu atentie ruloul intr-un dreptunghi. Aducem laturile mai scurte spre mijlocul dreptunghiului, apoi suprapunem ca si cum am inchide o carte. Punem aluatul pe un blat de lemn, il acoperim cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Pentru umplutura amestecam urda sfaramata cu furculita cu telemeaua rasa si oul. Taiem aluatul in doua parti egale.

Intindem prima jumatate pe un blat infainat si il taiem in patratele. Asezam cate o lingura de umplutura in mijloc. Aducem un colt catre coltul opus formand un triunghi. Presam usor marginile, apoi ungem cu oul batut. Asezam triunghiurile in tava, pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumenesc.

TIPS-URI

1

puteti inlocui untura cu unt sau margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza