Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si e si tare buna!
Se pun ouale intr-un bol. Se pune praful de sare si se bat ouale bine. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Se pregateste tava cuptorului, se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un posh se pune o treime din compozitie si se deseneaza pe hartia de copt marginile petelor (vezi poza). Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 3 minute.
In restul de aluat se adauga cacaoa si se mixeaza bine. Se scoate tava din cuptor si se toarna compozitia. Se niveleaza pe toata suprafata si se da din nou la cuptor pt cca 12-15 minute.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se transfera blatul cu tot cu hartia de copt pe masa de lucru. Se asaza deasupra o hartie de copt si se intoarce blatul. Se desprinde hartia de pe fundul blatului cu grija, se intoarce din nou si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crema. Se mixeaza mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul pudra.
Se insiropeaza blatul cu laptele dulce apoi se unge toata suprafata blatului cu crema. Se asaza din loc in loc zmeura (congelata am avut) apoi se ruleaza cu grija cat mai strans. Se impacheteaza in hartia de coptsi se lasa peste noapte la rece.
A doua zi se taie si se serveste.
Pofta buna!
1
Cand se umple rulada, partea cu pete trebuie sa fie la exterior.
2
Se poate umple cu orice crema preferati.